Search
Generic filters

Aanleunwoning Amersfoort

U bent hier: 

Wat biedt een aanleunwoning in Amersfoort?

Zoekt u een zelfstandige woning voor uzelf of voor uw naasten? Een aanleunwoning biedt de mogelijkheid te wonen in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis. Ouderen kunnen hier zelfstandig wonen, maar hebben tevens de mogelijkheid om service te ontvangen van het verzorgingshuis of het verpleeghuis. Er is een alarmknop aanwezig waarmee op ieder moment hulp van verpleging kan worden ingeschakeld. Om deze reden is een aanleunwoning geschikt voor ouderen die nog zelfstandig kunnen wonen, maar wel in veiligheid willen wonen.

Aanleunwoning Amersfoort

Verschil tussen aanleunwoning en mantelzorgwoning

Echter, net als verzorgingshuizen raken aanleunwoningen overvol en zijn deze relatief duur. Dit komt met name door de vergrijzing. Wanneer uzelf of uw naasten zelfstandig willen wonen met aanvullende zorg, kan een mantelzorgwoning een oplossing bieden. Het grootste verschil tussen een aanleunwoning en een mantelzorgwoning is de mate waarin zorg kan worden verleend. In een aanleunwoning is niet de mogelijkheid tot dagelijkse zorg, maar zorg is wel beschikbaar indien nodig. De mate waarin zorg kan worden verleend in een mantelzorgwoning is groter, omdat de woning is geplaatst op privéterrein. De zorgverlener is meestal een familielid of andere naaste.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden kunnen intensieve zorg ontvangen wanneer zij wonen in een mantelzorgwoning. Deze kan worden geplaatst op de door u gewenste locatie in Amersfoort in de tuin van de mantelzorger.

Kosten van een mantelzorgwoning in Amersfoort

Bij een mantelzorgwoning komen verschillende kosten kijken. Deze zijn afhankelijk van uw wensen. Lees op deze pagina meer informatie over de prijzen of neem vrijblijvend contact op met ons zodat we uw wensen samen kunnen bespreken met betrekking tot een aanleunwoning in Amersfoort.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Interieurtrends Lente 2024!

 Lees meer

Regels Vergunningsvrij Mantelzorgwoning Plaatsen

 Lees meer

De Voordelen van Mantelzorgwoningen

 Lees meer