Search
Generic filters

Aanleunwoning Amsterdam

U bent hier: 

Wat biedt een aanleunwoning in Amsterdam?

Zoekt u een zelfstandige woning voor uzelf of voor uw naasten? Een aanleunwoning is een woning in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis. In deze woning kunnen ouderen zelfstandig wonen, maar zij hebben ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de service van het verzorgingshuis of verpleeghuis. Via een alarmknop kan op ieder moment de hulp van verpleging wordt ingeschakeld. Een aanleunwoning is om deze reden geschikt voor ouderen die nog zelfstandig kunnen wonen, maar wel in alle veiligheid willen wonen.

Verschil tussen aanleunwoning en mantelzorgwoning

Echter, aanleunwoningen raken net als verzorgingshuizen overvol en zijn relatief duur door de vergrijzing. Wanneer uzelf of uw naasten wel zelfstandig willen wonen mét aanvullende zorg, kan een mantelzorgwoning de oplossing zijn. Het voornaamste verschil tussen een aanleunwoning en een mantelzorgwoning is de mate waarin zorg wordt verleend aan de bewoner. In een aanleunwoning ontvangt de zorgbehoevende geen dagelijkse zorg, maar is zorg wel beschikbaar indien nodig en is een verpleger in dienst. De zorgverlener in een mantelzorgwoning is meestal een familielid of andere naaste. Dit komt omdat de mantelzorgwoning op privéterrein van de zorgverlener wordt geplaatst. Op deze manier kan er op ieder gewenst moment zorg worden verleend aan de zorgbehoevende.

Aanleunwoning Amsterdam

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning maakt het mogelijk intensieve zorg te bieden aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. De mantelzorgwoning kan worden geplaatst op de gewenste locatie in Amsterdam in de tuin van de mantelzorger. Het wordt geheel afgesteld op uw wensen en is daarnaast van alle gemakken voorzien. Een mantelzorgwoning biedt nog voldoende privacy, omdat het een bijbouw is.

Kosten van een mantelzorgwoning in Amsterdam

Er komen verschillende kosten kijken bij een mantelzorgwoning. De kosten variëren afhankelijk van uw wensen. Lees op deze pagina meer informatie over de prijzen of neem vrijblijvend contact op met ons zodat we uw wensen samen kunnen bespreken met betrekking tot een aanleunwoning in Amsterdam.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Interieurtrends Lente 2024!

 Lees meer

Regels Vergunningsvrij Mantelzorgwoning Plaatsen

 Lees meer

De Voordelen van Mantelzorgwoningen

 Lees meer