Spring naar content

Aanleunwoning Eindhoven

Twijfelt u over een aanleunwoning in Eindhoven?

Wanneer u een zelfstandige woning voor uzelf of uw naasten zoekt, komt u al snel uit op een aanleunwoning uit. Dit is een woning in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis. Ouderen hebben de mogelijkheid zelfstandig te wonen in een beschermde omgeving. Zij hebben de mogelijkheid service te ontvangen van het verzorgingshuis of het verpleeghuis. De verpleging kan ingeschakeld worden via een alarmknop. Een aanleunwoning is daarom geschikt voor ouderen die nog onafhankelijk zijn van zorg, maar wel in een veilige omgeving willen wonen.

Alternatief voor een aanleunwoning

Het nadeel is dat aanleunwoningen, net als verzorgingshuizen, overvol zijn en relatief duur door de toenemende vergrijzing. Als u voor uzelf of uw naasten op zoek bent naar een zelfstandige woning met aanvullende zorg, kan een mantelzorgwoning een oplossing zijn. Het voornaamste verschil tussen een aanleunwoning en een mantelzorgwoning is de mate en de persoon die de zorg verleend. In een aanleunwoning is verpleging beschikbaar, bij een mantelzorgwoning doet een mantelzorger dit. Dit is vaak een direct familielid waardoor de zorg persoonlijker is.

Mantelzorgwoning op gewenste locatie in Eindhoven

Wanneer chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevende wonen in een mantelzorgwoning, kunnen zij intensieve zorg ontvangen. De mantelzorgwoning kan worden geplaatst op de door u gewenste locatie in Eindhoven in de tuin van de mantelzorger. Doordat de woning in de tuin wordt geplaatst, is er ook nog voldoende ruimte voor privacy. Op deze manier kunnen zowel mantelzorger als zorgdrager een eigen leven leiden, maar wel met persoonlijke zorg in de buurt.

Kosten van een mantelzorgwoning

Er komen verschillende kosten kijken bij een mantelzorgwoning. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. Op deze pagina leest u meer informatie over de prijzen. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen met betrekking tot een aanleunwoning in Eindhoven samen te bespreken.