Spring naar content

Aanleunwoning Nijmegen

Overweegt u een aanleunwoning in Nijmegen?

Zoekt u naar een zelfstandige woning voor uzelf of uw naasten? Een aanleunwoning is een woning voor ouderen in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis. Zij kunnen hier zelfstandig wonen, maar hebben wel de mogelijkheid gebruik te maken van de diensten van een verzorgingshuis of verpleeghuis. Een aanleunwoning biedt veiligheid, omdat de verpleging op ieder moment bereikbaar is met behulp van een alarmknop. Een aanleunwoning is geschikt voor ouderen die privacy wensen, maar wel op een gewenst moment zorg verwachten.

Alternatieven voor aanleunwoningen

Het voornaamste verschil tussen een aanleunwoning en een mantelzorgwoning is de mate waarin zorg kan worden verleend. Wanneer ouderen wonen in een aanleunwoning zijn verplegers van een verzorghuis of verpleeghuis wel beschikbaar indien nodig, echter er is geen sprake van dagelijkse verzorging. In een mantelzorgwoning hebben zorgbehoevenden wel de mogelijkheid tot het ontvangen van dagelijkse zorg. De zorgverlener in een mantelzorgwoning is vaak een familie of andere naaste, omdat de mantelzorgwoning wordt geplaatst op privéterrein. Zo kan er op ieder moment zorg worden verleend aan de bewoner, maar is er ook nog voldoende ruimte voor privacy.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

In een mantelzorgwoning kan gemakkelijk intensieve zorg worden verleend aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. De mantelzorgwoning wordt geplaatst in de tuin van de mantelzorgen en wordt afgestemd op uw wensen. Het is van alle gemakken voorzien.

Kosten van een mantelzorgwoning in Nijmegen

De kosten van een mantelzorgwoning hangen af van de verschillende wensen en faciliteiten. Om de exacte mantelzorgwoning prijzen op te vragen kunt u daarom het beste vrijblijvend contact met ons opnemen om uw wensen samen te bespreken. We kunnen wel een indicatie geven van de kosten voor het bouwen van een mantelzorgwoning. Lees voor meer informatie over de kosten verder op deze pagina.