Search
Generic filters

Aanleunwoning ouderen

U bent hier: 

Wat biedt een aanleunwoning voor ouderen?

Een aanleunwoning biedt de mogelijkheid voor ouderen om zelfstandig te wonen, maar wel in veiligheid. Een aanleunwoning is namelijk gelegen in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis. Hierdoor kan hulp geboden worden op het moment dat ouderen dit nodig hebben. De bewoners beschikken over een alarmknop waarmee zij op ieder moment de hulp van verpleging kunnen inschakelen. Een aanleunwoning is daarom geschikt voor ouderen die nog goed op de been zijn. Ze hebben geen intensieve zorg nodig, maar willen wel wonen in een veilige omgeving.

Verschil tussen een aanleunwoning en mantelzorgwoning

Steeds meer aanleunwoningen voor ouderen raken overvol en de kosten zijn relatief hoog. Vandaar dat steeds meer ouderen en hun kinderen kiezen voor een mantelzorgwoning. Het verschil tussen een aanleunwoning en een mantelzorgwoning is de mate waarin zorg kan worden geboden aan de bewoner. Ouderen in een aanleunwoning ontvangen geen intensieve zorg, maar verpleging is wel beschikbaar. In een mantelzorgwoning kan de zorgbehoevende intensieve zorg ontvangen. Een mantelzorgwoning wordt namelijk geplaatst op privéterrein, meestal een tuin, van de mantelzorger. Door de korte afstand kan gemakkelijk op ieder moment zorg worden geboden.

Aanleunwoning Douglas ouderen

Meer informatie over een mantelzorgwoning

De mantelzorger is meestal een familielid of andere naasten. Dit komt omdat de zorgunit op privéterrein wordt geplaatst. De zorg die ouderen ontvangen in een mantelzorgwoning is daarom heel persoonlijk. Echter, er is ook nog voldoende ruimte voor privacy, omdat de woning bijbouw is.

Een mantelzorgwoning is niet alleen geschikt voor ouderen, maar ook voor chronisch zieken, gehandicapten of andere zorgbehoevenden. Om een mantelzorgwoning in een tuin te laatste plaatsen is in de meeste gevallen een doktersbewijs voldoende. In sommige gemeenten is het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd voldoende.

Waar kan een mantelzorgwoning geplaatst worden?

Een mantelzorgwoning kan in buitengebieden én stadstuinen worden geplaatst, mits er beschikking is over voldoende ruimte. We beschikken over standaard units van 12 m² tot wel 100 m². De mantelzorgwoning kan worden afgestemd op uw wensen. Graag denken wij met u mee om tot een passende oplossing te komen.

Kosten van een mantelzorgwoning voor ouderen

De kosten van een mantelzorgwoning variëren afhankelijk van uw wens. Lees deze pagina voor meer informatie over de kosten. Neem voor de exacte kosten vrijblijvend contact met ons op om uw wensen met betrekking tot een mantelzorgwoning samen te bespreken.

 

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer