Spring naar content

Aanleunwoning Rotterdam

Wat biedt een aanleunwoning in Rotterdam?

Bent u op zoek naar een zelfstandige woning voor uzelf of uw naasten in de buurt van Rotterdam? Er zijn verschillende woontypen die geschikt zijn voor ouderen. Denk aan een aanleunwoning of mantelzorgwoning. Een aanleunwoning is een woning in de omgeving van een verzorgingshuis of verpleeghuis. Ouderen kunnen hier zelfstandig wonen, maar hebben daarnaast de mogelijkheid tot service. Deze service wordt geboden door het verzorgingshuis of verpleeghuis in de omgeving. Bij een aanleunwoning is de bewoner gebonden aan de vaste locatie van de aanleunwoning in Rotterdam en wordt verzorgd door het personeel vanuit het verzorgingshuis.

Een aanleunwoning of mantelzorgwoning?

Een nadeel is dat aanleunwoningen, net als verzorgingshuizen, door de vergrijzing overvol en relatief duur zijn. Een mantelzorgwoning kan de oplossing bieden, wanneer uzelf of uw naasten zelfstandig willen wonen en gebruik willen maken van aanvullende zorg. Een mantelzorgwoning verschilt vooral van een aanleunwoning in de mate waarin zorg wordt verleend aan de bewoner. In een aanleunwoning ontvangt de zorgbehoevende namelijk geen dagelijkse zorg, maar is hulp wel beschikbaar indien nodig. Tevens is er een verpleger in dienst. De zorgverlener van een zorgbehoevende in een mantelzorgwoning is vaak een familielid of andere naaste. Een mantelzorgwoning wordt namelijk op privéterrein van de zorgverlener geplaatst. Dit biedt de mogelijkheid om op ieder gewenst moment zorg te bieden aan de zorgbehoevende.

Wanneer u zelf gebonden bent aan de omgeving van Rotterdam, biedt een mantelzorgwoning tevens een oplossing. U bent namelijk niet afhankelijk van de verzorgings-of aanleunwoningen in de buurt van Rotterdam, maar kunt een mantelzorgwoning laten plaatsen in de achtertuin van de mantelzorger.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid zorg te bieden aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevende. Wij kunnen een mantelzorgwoning plaatsen op de door u gewenste locatie in Rotterdam. De woning zal geheel worden afgesteld op uw wensen en is van alle gemakken voorzien. Daarnaast biedt de mantelzorgwoning privacy, omdat het een bijbouw is.

Kosten van een mantelzorgwoning in Rotterdam

Bij een mantelzorgwoning komen verschillende kosten kijken. Deze variëren naar uw wensen. Lees op deze pagina meer informatie over de prijzen of neem vrijblijvend contact met ons op. We kunnen dan uw wensen met betrekking tot een mantelzorgwoning in Rotterdam bespreken.