Search
Generic filters

Aanleunwoning Tilburg

U bent hier: 

Wat biedt een aanleunwoning in Tilburg?

Zoekt u een zelfstandige woning voor uzelf of een naaste? Er zijn verschillende woonopties mogelijk, denk aan een aanleunwoning of een mantelzorgwoning. Een aanleunwoning is een woning in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis. Hierin kunnen ouderen zelfstandig wonen, maar kunnen tevens gebruikmaken van de diensten van het verzorgingshuis of verpleeghuis.

Alternatieven voor een aanleunwoning

Echter, aanleunwoningen zijn net als verzorgingshuizen overvol en relatief duur als gevolg van de vergrijzing. Daarnaast is de zorgbehoevende afhankelijk van verzorging door verplegers. Wanneer uzelf of uw naasten wel zelfstandig willen wonen en zorg willen ontvangen, kan een mantelzorgwoning de oplossing bieden. In een mantelzorgwoning kan intensieve zorg worden verleend door een mantelzorger. Een mantelzorger is vaak een naast familielid. Wanneer u per sé een zorgwoning voor de hulpbehoevende wilt vinden in de omgeving van Tilburg, kan een mantelzorgwoning ook een goede optie zijn. Een mantelzorgwoning kan namelijk vergunningsvrij in de tuin van de mantelzorger geplaatst worden.

Begonia aanleunwoning 2

Meer informatie over een mantelzorgwoning

In een mantelzorgwoning kan intensieve zorg worden verleend aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. Een mantelzorgwoning kan worden geplaatst op de gewenste locatie in Tilburg op privéterrein van de zorgverlener. De woning is van alle gemakken voorzien en kan tevens worden aangepast naar uw wensen. Op privacy wordt tevens niet ingeleverd: de mantelzorgwoning staat los van het woonhuis van de mantelzorger.

Kosten van een mantelzorgwoning in Tilburg

De kosten van een mantelzorgwoning zijn afhankelijk van verschillende factoren. De kosten variëren afhankelijk van uw wensen en de faciliteiten. Lees op deze pagina meer informatie over de prijzen of neem vrijblijvend contact op zodat we samen uw wensen kunnen bespreken met betrekking tot een mantelzorgwoning in Tilburg. Wij kunnen u tevens helpen met de financiering van een mantelzorgwoning.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer