Tel: 0318 – 769 161
Search
Generic filters

Aanleunwoning voor ouderen

U bent hier: Home / Aanleunwoningen / Aanleunwoning voor ouderen

Wat is een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is een kleine, gelijkvloerse, zelfstandige woning. Vaak staat een aanleunwoning in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis, zodat zorg altijd dichtbij is. Echter wordt een aanleunwoning ook steeds vaker aan de woning van een mantelzorger geplaatst; bijvoorbeeld bij de kinderen van een oudere die mantelzorg nodig heeft.

Doordat de woning gelijkvloers is, is deze voor vrijwel iedere zorgbehoevende geschikt.

Lees hier meer over ‘wat is een aanleunwoning?’ >

Ouderen en aanleunwoningen

Aanleunwoningen zijn geschikt voor verschillende groepen zorgbehoevenden, echter worden aanleunwoningen voornamelijk door ouderen bewoond. Een aanleunwoning kan namelijk vele voordelen bieden voor zorgbehoevende ouderen. We zetten de voordelen hieronder voor u op een rijtje:

Mantelzorg is altijd dichtbij

Een aanleunwoning wordt vaak in de buurt van een verzorgingshuis / verpleeghuis geplaatst, of staat tegen de woning van de mantelzorger aan. Hierdoor is de benodigde zorg altijd dichtbij. Dit geeft ouderen een veilig en vertrouwd gevoel. Ook voor de mantelzorger is het een prettig idee dat wanneer uw hulp of zorg gewenst is, u altijd dichtbij bent om deze te kunnen verlenen.

Zelfstandige woonruimte

Een aanleunwoning biedt ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen. Doordat een aanleunwoning van alle gemakken voorzien is, is het een volledig zelfstandige woning. Een aanleunwoning heeft een eigen woongedeelte, keuken, badkamer en slaapkamer. Hierdoor behouden ouderen de vrijheid van het zelfstandig wonen en kunnen zij zich gemakkelijk terugtrekken voor de benodigde rust wanneer dit gewenst is.

Privacy voor beide partijen

Doordat een aanleunwoning een zelfstandige woning is, behouden zowel de mantelzorger als de zorgbehoevende hun privacy. Vaak is het in huis nemen van uw ouders of andere zorgbehoevende een grote drempel omdat u hiermee een groot deel van uw privacy kwijt raakt. Een aanleunwoning kan hier de perfecte oplossing voor zijn.

Het is mogelijk om een deur tussen beide woningen te plaatsen, maar het is ook mogelijk om de aanleunwoning een eigen voordeur / ingang te geven.

Geheel aanpasbaar

Een groot deel van onze aanleunwoningen is compleet aan te passen naar uw wensen en behoeften. Niet alleen op het gebied van exterieur en interieur, maar ook op het gebied van hulpmiddelen. Wij bieden verschillende opties aan als het gaat om aangepaste keukens, badkamers en kamer-overgangen.

aanleunwoning woonkamer

Wanneer komt u in aanmerking voor een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is geschikt voor mensen op leeftijd. De minimale leeftijd ligt tussen de 55+ en de 65 jaar wanneer men in deze woning trekt. Voor de bouw van een aanleunwoning stelt de gemeente een aantal eisen. Meer hierover leest u via onderstaande link.

Lees hier meer over ‘wanneer komt u in aanmerking voor een aanleunwoning?’ >

Andere woonopties voor ouderen

Naast aanleunwoningen biedt DomusCura ook andere woonoplossingen aan, waaronder mantelzorgwoningen en zorghofjes. Wij gaan graag met u in gesprek om uw verhaal te horen en u te adviseren over een woning die het beste bij uw wensen en behoeften aansluit. U kunt contact opnemen via het formulier op deze pagina of via onze contactpagina.

Benieuwd naar al onze mantelzorgwoningen? Vraag dan direct de brochure aan.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Aanleunwoning voor ouderen

 Lees meer

Wanneer kom je in aanmerking voor een aanleunwoning?

 Lees meer

Gerealiseerde mantelzorgwoningen voor de bouwvak ’21!

 Lees meer