Op zoek naar een aanleunwoning in Leeuwarden?

Zoekt u een zelfstandige (ouderen)woning voor uzelf of voor uw naasten? Een aanleunwoning biedt mogelijk de oplossing. In een aanleunwoning wonen ouderen zelfstandig naast of in de omgeving van een verzorgingshuis of verpleeghuis. Zij kunnen hier zelfstandig woning, maar hebben wel de mogelijkheid tot service. Deze service biedt het verzorgingshuis of verpleeghuis in de buurt. Zo kunnen bewoners de verpleging op ieder moment bereiken via een alarmknop. Een aanleunwoning is daarom geschikt voor ouderen die nog goed op de been zijn en dagelijkse activiteiten zelf kunnen uitvoeren.

Verschil tussen aanleunwoningen en mantelzorgwoningen

Het grootste verschil tussen aanleunwoningen en mantelzorgwoningen is de mate waarin zorg kan worden verleend. In aanleunwoningen zijn de verplegers van een verzorghuis of verpleeghuis beschikbaar. Echter, er wordt geen dagelijkse verzorging verleend. In mantelzorgwoningen hebben zorgbehoevenden wel de mogelijkheid tot het ontvangen van dagelijkse zorg. De mantelzorgwoning is geplaatst op privéterrein van de mantelzorger. De zorgverlener is daarom vaak een familielid of andere naaste. Doordat de mantelzorgwoning op privéterrein wordt geplaatst, kan er op ieder moment zorg worden verleend aan de hulpbehoevende.

aanleunwoning leeuwarden

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Door een mantelzorgwoning kunnen mantelzorgers gemakkelijk intensieve zorg bieden aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. De mantelzorgwoning plaatsen wij in de tuin van de mantelzorgwoning en kunnen we van alle gemakken voorzien. Bovendien kan de zorgunit worden afgestemd op uw wensen. Er kan gemakkelijk intensieve zorg worden verleend, maar er is ook nog genoeg ruimte voor privacy. Wij plaatsen mantelzorgwoningen in Leeuwarden op de door u gewenste locatie. Mits er voldoende ruimte is.

Kosten van een mantelzorgwoningen in Leeuwarden

De kosten van een mantelzorgwoning variëren afhankelijk van uw wensen en de faciliteiten, maar we kunnen wel een indicatie geven. Lees deze pagina voor een indicatie van de kosten voor het bouwen van zorgunits. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de exacte prijzen van mantelzorgwoningen in Leeuwarden.

Vraag advies over mantelzorgwoningen aan

Summary
Aanleunwoningen Leeuwarden
Article Name
Aanleunwoningen Leeuwarden
Description
Op zoek naar aanleunwoningen in Leeuwarden? Lees op deze pagina informatie, een alternatief, de verschillen & neem contact op.
Publisher Name
Domus Cura
Publisher Logo