Spring naar content

Aanleunwoningen

Wat zijn aanleunwoningen?

Aanleunwoningen zijn woningen die gebouwd worden tegen een verzorgingshuis aan, of in de nabijheid van een verzorgingshuis. Ouderen kunnen zelfstandig wonen in een aanleunwoning, maar hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van het verpleeghuis of verzorgingshuis. Aanleunwoningen zijn dan ook uitermate geschikt voor ouderen of mensen met een beperking die nog goed te been zijn en veel zelfstandig kunnen doen.

Mantelzorg verlenen in een aanleunwoning

Aanleunwoningen hoeven niet perse tegen of in de nabijheid van een verzorgingshuis te staan. Mocht je mantelzorg verlenen aan een van je familieleden, dan is het ook mogelijk om een aanleunwoning tegen je eigen woning te laten plaatsen. Zo kun je vanuit huis mantelzorg verlenen, maar behoudt je je privacy. Je kunt ervoor kiezen om een directe doorgang tussen je eigen woning en de aanleunwoning te plaatsen, zodat je op een gemakkelijke manier de aanleunwoning kunt betreden.

 Meer informatie over aanleunwoningen

Bij DomusCura denken we graag met je mee! Heb je interesse in een aanleunwoning of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct meer informatie aan via het formulier.