Wat biedt een bejaardenhuis in Maastricht?

Bent u voor uzelf of uw naaste op zoek naar een woning met zorg in Maastricht en omgeving? Een bejaardenhuis kan een oplossing zijn om zorg en verpleging te ontvangen die nodig is. Wanneer deze zorg niet meer kan worden verleend in uw eigen woonsituatie komt u in aanmerking voor een bejaardenhuis. In een bejaardenhuis wonen ouderen bij elkaar. De meeste bewoners zijn 65 jaar of ouder.

Verschil tussen bejaardenhuis en mantelzorgwoning

Helaas zorgt de vergrijzing in Nederland ervoor dat bejaardenhuizen overvol raken. Een andere bijkomstigheid zijn de hoge kosten. Heeft u daarom als oplossing al weleens aan een mantelzorgwoning gedacht? Het grootste verschil van een bejaardenhuis ten opzichte van een mantelzorgwoning is de leefomgeving. Waar ouderen in een bejaardenhuis in een omgeving met andere ouderen wonen, wonen zij in een mantelzorgwoning in de tuin van de mantelzorger. Alle aandacht is op de zorgbehoevende gericht. De zorg is daarnaast persoonlijk, omdat de mantelzorger vaak een familielid is of andere naaste.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning, ook wel zorgunit, biedt de mogelijkheid om intensieve zorg te bieden aan chronisch zieken, gehandicapten of andere zorgbehoevenden. De woning wordt in de op u gewenste locatie in de tuin van de zorgverlener geplaatst en is van alle gemakken voorzien. Tevens kan de mantelzorgwoning worden afgestemd op uw wensen.

Heeft u niet voldoende ruimte in uw tuin? Overweeg de zorghofjes van Domus Cura. Hier kunnen ouderen zelfstandig wonen in de omgeving van gelijkgestemden. Lees op deze pagina meer over de zorghofjes.

Kosten van een mantelzorgwoning

De kosten van een mantelzorgwoning variëren afhankelijk van uw wens. Een complete woning kan al worden geplaatst voor € 25.000,-. Lees voor meer informatie over de kosten deze pagina of neem vrijblijvend contact op om uw wensen met betrekking tot een mantelzorgwoning in Maastricht samen te bespreken.

Vraag advies over mantelzorgwoningen aan

Summary
Bejaardenhuis Maastricht
Article Name
Bejaardenhuis Maastricht
Description
Op zoek naar een bejaardenhuis in Maastricht? Lees deze pagina voor meer informatie, een alternatief & neem contact op.
Publisher Name
Domus Cura
Publisher Logo