Wat zijn bejaardenhuizen?

Bejaardenhuizen bieden ouderen een plek om te wonen en tevens de verzorging en verpleging te ontvangen die zij nodig hebben. Deze zorg kan niet meer worden geboden in hun eigen woonsituatie. In bejaardenhuizen wonen ouderen samen met gelijkgestemden, want er wonen vrijwel alleen mensen van 65 jaar en ouder.

Alternatieven voor bejaardenhuizen

Echter, door de vergrijzing raken steeds meer bejaardenhuizen overvol.  Een alternatief voor bejaardenhuizen zijn mantelzorgwoningen of zorghofjes. Het voornaamste verschil tussen bejaardenhuizen en mantelzorgwoningen is de leefomgeving. In een bejaardenhuis wonen ouderen die thuis niet meer de nodige zorg kunnen ontvangen samen. Een mantelzorgwoning wordt geplaatst in de tuin van de zorgverlener, waardoor alle aandacht gericht is op de zorgbehoevende. De mantelzorger is vaak een familielid of andere naaste.

mantelzorgwoningen of bejaardenhuizen?

Meer informatie over een mantelzorgwoning & zorghofjes

In een mantelzorgwoning kunnen zorgverleners gemakkelijk intensieve zorg bieden aan chronisch zieken, gehandicapten of andere zorgbehoevende. De woning wordt geplaatst op privéterrein en is van alle gemakken voorzien. De zorgbehoevende kan de persoonlijke zorg ontvangen die hij of zij verdient. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor privacy, omdat de woning bijbouw is.

Wanneer ouderen nog onafhankelijk zijn van zorg is er nog een andere optie, namelijk een zorghof. In zorghofjes wonen ouderen net als in bejaardenhuizen in de omgeving van andere ouderen. In een bejaardentehuis zijn vaak liften of trappen, maar een in een zorghof zijn alle woningen gelijkvloers. Een voordeel van een zorghof ten opzichte van een zorgunit is dat er geen privéterrein beschikbaar hoeft worden gesteld. Lees hier meer over onze zorghofjes.

Kosten van een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning kan worden aangepast naar uw wensen, hierdoor variëren de kosten. Bekijk deze pagina voor meer informatie over de kosten. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw exacte wensen met betrekking tot een mantelzorgwoning samen te bespreken.

Vraag advies over mantelzorgwoningen aan

Summary
Bejaardenhuizen
Article Name
Bejaardenhuizen
Description
Op zoek naar bejaardenhuizen? Lees op deze pagina informatie, een alternatief, de verschillen & neem contact op.
Publisher Name
Domus Cura
Publisher Logo