Wat biedt een bejaardentehuis in Groningen?

Op zoek naar een woning waar uzelf of uw naaste de zorg kan krijgen waar behoefte aan is? Een bejaardentehuis biedt ouderen de mogelijkheid te wonen en de verpleging en verzorging te ontvangen die zij nodig hebben, maar niet meer kan worden verleend in hun eigen woonsituatie. In een bejaardentehuis wonen ouderen in de directe omgeving met andere zorgbehoevenden. Vrijwel iedereen in een bejaardentehuis is 65 jaar of ouder.

Verschil tussen bejaardentehuis en mantelzorgwoning

Echter, door vergrijzing raken bejaardentehuizen overvol. Een mantelzorgwoning kan daarom een uitkomst bieden. Het voornaamste verschil tussen een bejaardentehuis en een mantelzorgwoning is de woonomgeving. In een bejaardentehuis woont u in de omgeving van andere ouderen. Zo kan hulp worden geboden die in de eigen situatie niet meer kan worden verleend. Een mantelzorgwoning is een zelfstandige woning op privéterrein van de zorgverlener. Zo is alle aandacht gericht op de zorgbehoevende en kan intensieve zorg worden verleend. De zorgverlener in een mantelzorgwoning is vaak een familielid of andere naaste. De bewoner kan daarom de persoonlijke zorg ontvangen die hij of zij verdient.

Een mantelzorgwoning is locatie onafhankelijk

Bij een aanleunwoning in Groningen is de locatie van het bejaarden-of verzorgingshuis afhankelijk waar de hulpbehoevende komt te wonen. Dit kan lastig zijn wanneer een familielid intensieve zorg verleent of regelmatig bezoekt. In een mantelzorgwoning kan de zorgverlener gemakkelijk zorg verlenen aan chronisch zieken, gehandicapten of andere zorgbehoevenden. De mantelzorgwoning wordt geplaatst in de tuin van de mantelzorger en is van alle gemakken voorzien. De woning kan worden afgestemd op uw wensen en kan worden geplaatst op de door u gewenste locatie in Groningen in de tuin van de zorgverlener.

Kosten van een mantelzorgwoning in Groningen

De mantelzorgwoning kan worden afgestemd op uw wensen, waardoor de kosten variëren. Een complete mantelzorgwoning kan al worden geplaatst voor € 25.000,-. Lees meer informatie over de kosten op deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op voor de exacte kosten van uw wensen met betrekking tot een mantelzorgwoning in Groningen. Tevens kunnen wij u ook helpen met de financiering van een mantelzorgwoning.

Meer informatie over mantelzorgwoningen

Summary
Bejaardentehuis Groningen
Article Name
Bejaardentehuis Groningen
Description
Op zoek naar een bejaardentehuis in Groningen? Lees deze pagina voor meer informatie, een alternatief & neem contact op.
Publisher Name
Domus Cura
Publisher Logo