Search
Generic filters

Bejaardentehuis Groningen

U bent hier: 

Wat biedt een bejaardentehuis in Groningen?

Op zoek naar een woning waar uzelf of uw naaste de zorg kan krijgen waar behoefte aan is? Een bejaardentehuis biedt ouderen de mogelijkheid zelfstandig te wonen en de verpleging en verzorging te ontvangen die zij nodig hebben. Deze zorg kan niet meer worden verleend in hun eigen woonsituatie. In een bejaardentehuis wonen ouderen in de directe omgeving met andere zorgbehoevenden. Vrijwel alle bewoners in een bejaardentehuis zijn 65 jaar of ouder.

Verschil tussen bejaardentehuis en mantelzorgwoning

Echter, door vergrijzing raken bejaardentehuizen overvol. Lange wachtrijen zijn hiervan het gevolg. Een mantelzorgwoning kan daarom een uitkomst bieden. Het voornaamste verschil tussen een bejaardentehuis en een mantelzorgwoning is de woonomgeving. In een bejaardentehuis woont u in de omgeving van andere ouderen. Zo kan hulp worden geboden die in de eigen situatie niet meer kan worden verleend. Een mantelzorgwoning is een zelfstandige woning op privéterrein van de zorgverlener. Zo is alle aandacht gericht op de zorgbehoevende en kan intensieve zorg worden verleend. Bij een mantelzorgwoning behoudt u de nodige privacy, maar woont u toch dichtbij uw naaste om hem of haar te verzorgen. De zorgverlener in een mantelzorgwoning is vaak een familielid of andere naaste. De bewoner kan daarom de persoonlijke zorg ontvangen die hij of zij verdient.

Een mantelzorgwoning is locatie onafhankelijk

Bij een aanleunwoning in Groningen is de locatie van het bejaarden-of verzorgingshuis afhankelijk waar de hulpbehoevende komt te wonen. Dit kan lastig zijn wanneer een familielid intensieve zorg verleent of regelmatig bezoekt. In een mantelzorgwoning kan de zorgverlener gemakkelijk zorg verlenen aan chronisch zieken, gehandicapten of andere zorgbehoevenden. De mantelzorgwoning wordt geplaatst op het terrein van de mantelzorger en is van alle gemakken voorzien. De woning kan worden afgestemd op uw wensen en behoeften en kan worden geplaatst op de door u gewenste locatie in Groningen in de tuin of op het terrein van de zorgverlener.

Kosten van een mantelzorgwoning in Groningen

De mantelzorgwoning kan worden afgestemd op uw wensen, waardoor de kosten variëren. Een complete mantelzorgwoning kan al worden geplaatst voor € 25.000,-. De prijs is volledig afhankelijk van uw wensen en behoeften. Lees meer informatie over de kosten op deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op voor de exacte kosten van uw wensen met betrekking tot een mantelzorgwoning in Groningen. Tevens kunnen wij u ook helpen met de financiering van een mantelzorgwoning.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer