Spring naar content

Bejaardentehuis Leiden

Zoekt u een bejaardentehuis in Leiden?

Zoekt u een woning voor uzelf of uw naaste waar zorg kan worden verleend? Een bejaardentehuis in Leiden is een plek waar ouderen kunnen wonen en de zorg ontvangen die zij nodig hebben. Ouderen wonen in een bejaardentehuis samen met andere zorgbehoevenden. Vrijwel alle ouderen in een bejaardentehuis zijn 65 jaar en ouder.

Een bejaardentehuis of een mantelzorgwoning

Door de vergrijzing raken veel bejaardentehuizen vol. Een mantelzorgwoning biedt daarom een oplossing. Het grootste verschil tussen een bejaardentehuis en een mantelzorgwoning is de omgeving waarin ouderen wonen. In een bejaardentehuis wonen zorgbehoevenden samen met andere ouderen, omdat de hulp niet meer kan worden geboden in de eigen woonsituatie. In een mantelzorgwoning woont de zorgbehoevende in een woning in de tuin van de zorgverlener. Alle aandacht is daarom gericht op de zorgbehoevende. Daarnaast is de zorg persoonlijk, omdat de mantelzorger vaak een familielid of andere naaste is.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning wordt geplaatst op privéterrein van de mantelzorger, waardoor gemakkelijk intensieve zorg kan worden geboden aan de zorgbehoevenden. De mantelzorgwoning is van alle gemakken voorzien en kan worden afgestemd op uw wensen. De woning wordt geplaatst op de door u gewenste locatie in Leiden in de tuin van de zorgverlener. Doordat de woning bijbouw is heeft zowel de bewoner als de zorgverlener nog voldoende ruimte voor privacy.

Kosten van een mantelzorgwoning in Leiden

De woning kan worden afgestemd op uw wensen, daarom variëren de kosten. We kunnen wel een indicatie geven van de kosten. Lees meer informatie over de kosten van een mantelzorgwoning op deze pagina. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen met betrekking tot een mantelzorgwoning in Leiden te bespreken en informatie te ontvangen over de exacte kosten.