Search
Generic filters

Bejaardentehuis Purmerend

U bent hier: 

Wat biedt een bejaardentehuis?

Bent u op zoek naar een bejaardentehuis in Purmerend? Veel oudere mensen kiezen voor een bejaardentehuis omdat ze thuis geen toegang hebben tot gerichte zorg en verpleging. Wanneer de eigen woonsituatie niet meer afdoende is, kan een bejaardentehuis een oplossing zijn. Hier wonen ouderen samen met anderen, meestal in de leeftijd vanaf 65 jaar en ouder.

Bejaardentehuis of een mantelzorgwoning

Heeft u als woonoplossing ook al eens gedacht aan een mantelzorgwoning? Wat is een mantelzorgwoning en waarin verschilt deze van een bejaardentehuis? Het voornaamste verschil zit in de woonomgeving. In een bejaardentehuis wonen ouderen op één vaste locatie samen. Bij een mantelzorgwoning is de locatie flexibel, zoals bijvoorbeeld in de tuin van een de mantelzorger. Dit is meestal een familielid. Hierdoor woont de zorgbehoevende dichtbij familie en is het daardoor mogelijk om persoonlijke zorg op ieder gewenst moment te geven.

Meer informatie over een mantelzorgwoning in Purmerend

Een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid intensieve zorg te bieden aan ouderen, chronisch zieken of andere hulpbehoevenden. De woning is van alle gemakken voorzien. Het grote voordeel is dat de zorgunit dichtbij de zorgverlener geplaatst wordt. Hierdoor kan persoonlijke zorg worden geboden op korte afstand.

Vaak wordt aangenomen dat een zorgunit alleen kan worden geplaatst in tuinen in buitenwijken. Echter, deze kan ook worden geplaatst in stadstuinen, mits er voldoende ruimte is. Een mantelzorgwoning kan worden geplaatst op de door u gewenste locatie in Purmerend. Onze standaard units zijn tussen de 12 m² tot 100 m² en alles daartussenin. Bovendien kan de woning worden afgestemd op uw wensen.

Kosten van een mantelzorgwoning

Een complete mantelzorgwoning kan al worden geplaatst voor €69.690. De kosten kunnen echter variëren afhankelijk van uw wensen. Lees deze pagina voor meer informatie over de kosten. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen samen te bespreken.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer