Spring naar content

Bejaardentehuis vs. mantelzorgwoning

Wat is een bejaardentehuis?

Een bejaardentehuis is een plek waar ouderen gezamenlijk wonen en de verzorging krijgen die ze nodig hebben. Vaak verhuizen ouderen naar een bejaardentehuis (o.a. Maastricht, Leiden of Groningen) omdat zij niet meer zelfstandig kunnen wonen of omdat ze eenzaam zijn en wel wat gezelschap kunnen gebruiken! In de meeste gevallen zijn alle inwoners van een bejaardentehuis 65 jaar of ouder.

Verschil tussen bejaardentehuis en een mantelzorgwoning

Wanneer men niet meer zelfstandig kan wonen, wordt er al snel gedacht aan een bejaardentehuis of een verzorgingshuis als oplossing. Echter is er ook nog een andere oplossing, namelijk een mantelzorgwoning.

Een mantelzorgwoning is een kleine, zelfstandige woning die op het terrein van een mantelzorger geplaatst kan worden. Het grootste verschil tussen een bejaardenthuis en een mantelzorgwoning is de leefomgeving. In een bejaardentehuis wonen ouderen samen, omdat de hulp niet meer in de eigen woonsituatie geboden kan worden. Bij een mantelzorgwoning woont de zorgbehoevende zelfstandig in een woning in de tuin van een mantelzorger. Hier is er dus alle aandacht voor de zorgbehoevende. Daarnaast kan de bewoner van een mantelzorgwoning de persoonlijke zorg ontvangen die hij of zij verdient, omdat deze meestal wordt aangeboden door een familielid of andere naaste.

Een mantelzorgwoning kan volledig naar wens worden gebouwd. We hebben standaard modellen, maar ook hier kunnen wijzigingen in aangebracht worden.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid voor mantelzorgers om gemakkelijk intensieve zorg te bieden aan zorgbehoevenden, zowel jong als oud. De mantelzorgwoning wordt in de tuin van de mantelzorger geplaatst en is van alle gemakken voorzien. Een complete mantelzorgwoning kan al worden geplaatst voor € 25.000,-. Meer weten over onze mogelijkheden? Vraag dan een gratis brochure aan.