Bejaardentehuis vs. mantelzorgwoning

U bent hier: Home / Archief / Bejaardentehuis vs. mantelzorgwoning

Wat is een bejaardentehuis?

Een bejaardentehuis is een plek waar ouderen wonen en de verzorging en verpleging krijgen die zij nodig hebben, maar in hun eigen woonsituatie niet meer geboden kan worden. In een bejaardentehuis wonen ouderen samen met andere zorgbehoevenden. Er wonen vrijwel alleen mensen van 65 jaar en ouder.

Verschil tussen bejaardentehuis en een mantelzorgwoning

Het grootste verschil tussen een bejaardenthuis en een mantelzorgwoning is de leefomgeving. In een bejaardentehuis wonen ouderen samen, omdat de hulp niet meer in de eigen woonsituatie kan worden geboden. Bij een mantelzorgwoning woont de zorgbehoevende zelfstandig in een woning in de tuin van een mantelzorger. Hier is er dus alle aandacht voor de zorgbehoevende. Daarnaast kan de bewoner van een mantelzorgwoning de persoonlijke zorg ontvangen die hij of zij verdient, omdat deze meestal wordt aangeboden door een familielid of andere naaste.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid voor mantelzorgers gemakkelijk intensieve zorg te bieden aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. De mantelzorgwoning wordt in de tuin van de mantelzorger geplaatst en is van alle gemakken voorzien. Een complete mantelzorgwoning kan al worden geplaatst voor € 25.000,-. Meer weten over de kosten? Bekijk deze pagina of vul ons contactformulier in voor meer informatie.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Eerste voorraad modellen bijna gereed!

 Lees meer

Tijdens de bouwvak vakantie geopend op afspraak

 Lees meer

Tiny House Domuscura

 Lees meer