Search
Generic filters

Bejaardenwoning

U bent hier: 

Een bejaardenwoning biedt de mogelijkheid om een woning te huren of te kopen welke is aangepast naar de wensen van ouderen. De woning is geschikt voor bejaarden die nog zelfstandig kunnen en willen wonen, maar wel behoefte hebben aan een kleinere en gelijkvloerse woning. Bovendien wonen ze er in de omgeving van gelijkgestemden. Deze bejaardenhuizen zijn dus ideaal om te genieten van je oude jaren.

Alternatieven voor een bejaardenwoning

Een bejaardenwoning biedt een aantal voordelen, maar de wachtlijsten zijn vaak lang en de kosten zijn relatief hoog. Dit komt onder andere door de vergrijzing. Een alternatief voor de bejaardenwoning is de mantelzorgwoning. Deze woning wordt geplaatst op een privéterrein, zoals in een tuin van de mantelzorger en is een eenmalige investering. De bewoner ontvangt persoonlijke hulp maar kan heeft wel nog de gewenste privacy. Daarnaast kan een mantelzorgwoning, indien gewenst, op een later moment doorverkocht worden.

Mantelzorgwoning of zorghof?

Er kan ook gekozen worden voor een zorghof, wanneer de oudere of bejaarde nog onafhankelijk is van zorg. Een zorghofje is een complex wat bestaat uit meerdere mantelzorgwoningen die aan elkaar verbonden zijn. Een zorghofwoning is altijd gelijkvloers, waar in een bejaardenwoning vaak liften of trappen aanwezig zijn. Het voordeel van een zorghof ten opzichte van een mantelzorgwoning is dat er geen privéterrein beschikbaar hoeft worden gesteld. Lees hier meer over onze zorghofjes.

Meer informatie over een mantelzorgwoning en zorghof

Met een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid voor een zorgbehoevende om intensieve zorg te ontvangen van een mantelzorger in de eigen omgeving. De mantelzorger is vaak een familielid of andere naaste, omdat de woning wordt geplaatst op privéterrein. Daarentegen biedt een zorghof meer privacy en een omgeving met de mogelijkheid tot onderling contact met andere ouderen. Bovendien bevinden alle woningen in een zorghof zich op de begane grond.

Kosten van een mantelzorgwoning en zorghof

De kosten van een mantelzorgwoning of woning in een zorghof variëren afhankelijk van de wensen en faciliteiten. Ons streven is het leveren van een goed product met een eerlijke prijs. Lees deze pagina voor meer informatie over de kosten van een mantelzorgwoning of neem vrijblijvend contact op om samen uw wensen te bespreken met betrekking tot een mantelzorgwoning of zorghof.

 

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

De Voordelen van Mantelzorgwoningen

 Lees meer

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer