Search
Generic filters

Domotica volgens de nieuwste technologie

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Domotica volgens de nieuwste technologie

Het onderscheidend vermogen van Domuscura ligt bij het feit dat Domuscura zich altijd alleen maar heeft gericht op het bouwen van zorgwoningen.

De kennis die wij in de afgelopen jaren hebben opgebouwd resulteert in woningen die zijn gebouwd volgens de behoefte van ouderen van deze tijd.
En die behoeftes gaan verder dan alleen de hulpmiddelen die ervoor zorgen dat de bewoners zich makkelijker kunnen voortbewegen zoals steunen, handgrepen, douchetoilet en de overige aanpassingen in de woning.

Steeds meer ICT toepassingen maken het mogelijk om de kwaliteit van leven en wonen te verbeteren. Met deze domotica voelen ouderen zich veiliger en kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Denk aan bijvoorbeeld ‘op afstand bedienbare apparaten’ maar ook aan een alarmsysteem.

Zo werken wij o.a. samen met Leefsamen. Dit bedrijf verzorgt alarmsystemen volgens de nieuwste technologie. Het systeem is makkelijk in gebruik en het biedt ondersteuning voor de mantelzorger.
Het Leefsamen systeem is een monitorings- en alarmsysteem dat een melding verstuurd naar de mantelzorger. Dit gebeurd bij rook, paniek, inactiviteit en geopende deuren/ramen op bepaalde tijden. Zodra er niemand reageert gaat er een melding naar de meldkamer.

Heeft u ook interesse in een mantelzorgwoning?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.