Search
Generic filters

Duurzaam huis

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Duurzaam huis

Duurzaamheid speelt een steeds prominentere rol in onze samenleving, waarbij mensen waarde hechten aan een energiezuinige en milieuvriendelijke levensstijl. Dit bewustzijn komt niet alleen tot uiting in ons gedrag, maar ook in de toenemende populariteit van duurzame huizen. Het maken van de keuze voor een duurzaam huis zorgt ervoor dat we ons bewust worden van de tevredenheid die voortkomt uit het hebben van genoeg en het minder belang hechten aan materiële zaken. Hier geldt het principe: “Less is more.”

Wat is een duurzaam huis?

Een duurzaam huis is een woning waarbij speciale aandacht is besteed aan het minimaliseren van de ecologische voetafdruk. Het begint bij de constructie van het huis, waarbij gebruik wordt gemaakt van energiezuinige materialen die zorgen voor uitstekende isolatie. Hierdoor wordt warmteverlies geminimaliseerd en energie-efficiëntie gemaximaliseerd. Daarnaast zijn duurzame woningen voorzien van installaties zoals infraroodverwarming, die op een milieuvriendelijke manier zorgen voor een aangename temperatuur in huis.

Een opvallend kenmerk van duurzame woningen zijn vaak de grote ramen. Deze ramen laten veel natuurlijk licht binnen, waardoor u als bewoner dichter bij de natuur wordt gebracht. Bovendien zorgt dit voor een prettige en open leefomgeving. Het gebruik van natuurlijk licht vermindert ook het energieverbruik, omdat er minder kunstmatige verlichting nodig is.

Wat betreft de grootte van een duurzaam huis kan dit variëren, maar een veelvoorkomende grootte is ongeveer 50m2, geschikt voor maximaal 4 personen. Dit maakt het wonen in een duurzaam huis ideaal voor een stelletje, maar ook geschikt voor gezinnen. De nadruk op duurzaam leven, gecombineerd met de betaalbaarheid en aantrekkelijke lage aanschafkosten van deze woningen, maakt het een aantrekkelijke keuze voor velen.

Door te kiezen voor een duurzaam huis maakt u niet alleen een positieve impact op het milieu, maar geniet u ook van de voordelen van een energiezuinige en milieuvriendelijke levensstijl. Het bewonen van een duurzaam huis biedt een harmonieuze combinatie van comfortabel wonen, bewustzijn van de natuurlijke omgeving en financiële voordelen. Het is een stap in de richting van een duurzamere toekomst, waarbij we onze ecologische voetafdruk verminderen en bijdragen aan een gezonde planeet voor volgende generaties.

Duurzaam huis

Een tiny house als duurzaam huis

Een aantrekkelijke optie voor mensen die graag in een duurzaam huis willen wonen is een tiny house. Naast dat de aanschaf van een tiny house financieel veel voordelen biedt, is de woning compact wat het milieuvriendelijk maakt. Zo is een tiny house CO2- en energiebesparend, onderhoudsvriendelijk en heeft ook een lange levensduur met hoog rendement.

Dit duurzame huis bevat alles wat u nodig heeft, van een woonkamer met eetgedeelte tot een eigen keuken. En bij andere wensen kan een tiny house altijd volledig op maat worden gemaakt. Een tiny house biedt dus de voordelen van een ‘gewoon’ huis, maar dan met een duurzame voetafdruk.

Meer informatie over een duurzaam huis

Heeft u interesse in een duurzame woning of wilt u graag meer informatie ontvangen? Bij DomusCura denken we graag met u mee! Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct onze brochure aan.

Vraag informatie aan

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer