Search
Generic filters

Duurzaam huis

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Duurzaam huis

Er wordt steeds meer waarde gehecht aan het energiezuinig en milieuvriendelijk leven en duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de maatschappij. Dit ziet u niet alleen terug in het gedrag van de mens, maar ook de populariteit van de duurzame woningen. Het kiezen voor een kleine woning zorgt voor een bewustzijn dat u tevreden kunt zijn met wat u heeft en minder waarde te hechten aan materiaal. Less is more.

Wat is een duurzaam huis?

Bij een duurzaam huis is er aandacht geschonken aan de beperkte ecologische voetafdruk. Zo is de woning van energiezuinige materialen gemaakt voor goede isolatie en is de woning voorzien van duurzame installaties zoals een infrarood verwarming. Vaak zijn de ramen van een duurzame woning ook erg groot, waardoor er veel licht in huis wordt binnengelaten. Dit brengt u dichter bij de natuur, maar zorgt er ook voor dat u als bewoner milieuvriendelijker gaat leven.
De grootte van een duurzaam huis kan verschillen, maar met een oppervlakte van 50m2 is de woning geschikt voor maximaal 4 personen. U kunt er dus als stelletje in gaan wonen, maar het is ook geschikt om hiervoor te kiezen met een gezin. Het duurzame leven in combinatie met de lage aanschafkosten maken het wonen in een duurzaam huis betaalbaar en erg aantrekkelijk.

Een tiny house als duurzaam huis

Een aantrekkelijke optie voor mensen die graag in een duurzaam huis willen wonen is een tiny house. Naast dat de aanschaf van een tiny house financieel veel voordelen biedt, is de woning compact wat het milieuvriendelijk maakt. Zo is een tiny house CO2- en energiebesparend, onderhoudsvriendelijk en heeft ook een lange levensduur met hoog rendement.
Dit duurzame huis bevat alles wat u nodig heeft, van een woonkamer met eetgedeelte tot een eigen keuken. En bij andere wensen kan een tiny house altijd volledig op maat worden gemaakt. Een tiny house biedt dus de voordelen van een ‘gewoon’ huis, maar dan met een duurzame voetafdruk.

Meer informatie over een duurzaam huis

Heeft u interesse in een duurzame woning of wilt u graag meer informatie ontvangen? Bij DomusCura denken we graag met u mee! Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct onze brochure aan.

Vraag informatie aan

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Zelfstandig wonen ouderen

 Lees meer

Tweedehands mantelzorgwoningen, per direct leverbaar

 Lees meer

Hulp bij aanvraag gemeente

 Lees meer