Search
Generic filters

Duurzaam wonen in een tiny house

U bent hier: 

Het wonen in een tiny house wordt vaak gezien als een noodwoning, maar het is veel meer dan dat. Voor vele mensen biedt een tiny house namelijk de oplossing om energiezuinig en duurzaam te leven. Een tiny house is een klein huis met een praktische inrichting waarbij u profiteert van gemakken van een ‘gewoon huis’. Door de compactere manier van leven laat u een beperkte ecologische voetafdruk achter. Het is dus niet gek dat deze kleine huizen steeds populairder worden.

Wonen in een tiny house

Vaak kiezen mensen voor een tiny house als ze op zoek zijn naar wat meer vrijheid en minder waarde hechten aan materiaal. Met een slaapkamer, badkamer, keuken en een woonkamer met eetgedeelte bevat een tiny house alles wat u nodig heeft. Bij andere wensen kan een tiny house altijd volledig op maat worden gemaakt. Door te wonen in een tiny house profiteert u dus van de voordelen van een ‘gewoon huis’, maar dan duurzamer. Wonen in een tiny house kan o.a. in Weert, Groningen, Katwijk, Leiden, Tilburg, Deventer, Enschede. 

Tiny house; een duurzame woning

Wat zorgt er nou eigenlijk voor dat een tiny house zo duurzaam is? De tiny houses van DomusCura worden gemaakt van energiezuinige materialen. Ook wordt er een infrarood verwarming ingebouwd en wordt de woning op de juiste manier geïsoleerd. Naast dat een tiny house CO2- en energiebesparend is, heeft u er weinig onderhoudskosten aan en heeft het een lange levensduur met hoog rendement.
Een mooi bijeenkomst is dat u heerlijk van de omgeving kunt genieten doordat tiny houses vaak voorzien zijn van grote glazen ramen. Zo wordt er veel licht in huis binnengelaten, maar het brengt u ook dichter bij de natuur. Dit alles zorgt ervoor dat u als bewoner milieuvriendelijk leeft en een kleinere ecologische voetafdruk achterlaat.

Duurzaam wonen in een tiny house

 

Meer informatie over tiny houses

Bij DomusCura denken we graag mee! Naast onze standaard tiny houses bieden we ook tiny houses op maat aan die u naar wens in kunt richten. Mocht u vragen hebben over tiny houses, dan kunt u deze stellen via het informatie formulier op deze pagina. Bent u benieuwd naar al onze mantelzorgwoningen? Vraag dan direct een brochure aan.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Interieurtrends Lente 2024!

 Lees meer

Regels Vergunningsvrij Mantelzorgwoning Plaatsen

 Lees meer

De Voordelen van Mantelzorgwoningen

 Lees meer