Spring naar content

Ecohuis prefab

Wat is een prefab ecohuis?

Wanneer er intensieve zorg verleend moet worden aan een zorgbehoevende, kiest men vaak voor een mantelzorgwoning. Deze mantelzorgwoningen worden ook prefab gebouwd. Een prefab woning is een vooraf geproduceerde woning. Deze woning wordt volledig geproduceerd in onze fabriek. Vervolgens wordt de woning kant en klaar opgeleverd, waarbij deze direct in de tuin wordt geplaatst. Bij DomusCura is het niet alleen mogelijk om je woning prefab te laten bouwen, maar hierbij wordt er ook nog eens rekening gehouden met energie en duurzaamheid. Dit zijn de ecohuis prefab woningen. Hierbij wordt bij de bouw van de woning extra rekening gehouden met mens en milieu. De gezondheid van de bewoners en hun omgeving staat in deze woningen centraal. Bij het ecologisch bouwen van de woning wordt er rekening gehouden met de directe omgeving, materiaalgebruik, energiegebruik en watergebruik.

Hoe wordt een prefab woning gebouwd?

DomusCura werkt met duurzame materialen om een woning zo verantwoord en duurzaam mogelijk te bouwen. Dit uiteraard allemaal tegen een betaalbare prijs. Doordat wij de woning in onze eigen fabriek bouwen, hoeft er vanuit de mantelzorger of zorgbehoevende geen tijd worden ingepland, waardoor hiervan geen overlast wordt ondervonden. Een prefab woning bevat alles wat u nodig heeft. Een woonkamer met eetgedeelte, een ruimte slaapkamer en een badkamer. De minimale woonoppervlakte van een prefab woning is 47,5m², dit kan uiteraard naar wens worden uitgebreid.

Lees hier meer over de bouw van onze mantelzorgwoningen.

Zorgeloos prefab wonen in 4 stappen

Bij het zoeken naar een prefab ecohuis bieden wij vakkundige begeleiding van een eerste gesprek tot de oplevering. Uw wensen en behoeften staan hierbij hoog in het vaandel. Op deze manier maken we zelfstandig wonen zo makkelijk en comfortabel mogelijk. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen, doorlopen we de volgende stappen:
1. We bespreken de wensen en behoeften om het leefgenot zo optimaal mogelijk te maken
2. Daarna maken we een onderwerpschets, hierin worden alle wensen meegenomen
3. Bij goedkeuring van de onderwerpschets, beginnen we met de bouw van de prefab woning in onze fabriek
4. Zodra de mantelzorgwoning klaar is kan deze direct in de tuin worden geplaatst
De mantelzorgwoning wordt altijd los geplaatst van de woning van de mantelzorger. Op deze manier wordt de privacy van zowel de mantelzorger als de zorgbehoevende behouden. Mocht de woning tijdelijk niet meer nodig zijn, dan is het geen probleem om deze te verplaatsen zonder constructieve gevolgen. Daarom is een mantelzorgwoning echt een investering voor de lange termijn.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op.

Voor wie is een prefab woning geschikt?

Door de toenemende vergrijzing worden de wachtrijen bij verzorgingstehuizen steeds langer. Ook lopen de kosten flink op. Gehandicapte personen, chronisch zieken of ouderen kiezen daarom steeds meer voor een mantelzorgwoning. Daarnaast is het ook een fijne bijkomstigheid dat je als mantelzorger langer in de buurt van je naaste kan blijven wonen. Sinds 2014 is het niet meer nodig om een vergunning te hebben voor het plaatsen van een mantelzorgwoning. Dit maakt het een stuk makkelijker om een mantelzorgwoning aan te schaffen. Wel kan de gemeente om een doktersbewijs vragen, maar soms is het ook voldoende als de pensioenleeftijd bereikt is. Per gemeente kunnen de regels anders zijn, houd hier rekening mee.

Hoeveel kost een prefab woning?

De prijzen van de prefab woningen hangen af van uw wensen en behoeften. De standaard modelwoningen worden aangeboden vanaf €71.750,- tot €166.415,-. Het totale bedrag kan variëren aan de hand van de aanpassingen die u voor ogen heeft. Uiteraard zullen deze aanpassingen van tevoren uitgebreid worden besproken samen met ons. Wij zullen u hierin advies geven, zodat de juiste keuzes kunnen worden gemaakt. Hier vindt u meer informatie over de prijzen van onze prefab woningen.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor een prefab ecohuis? Neem dan contact met ons op of vraag een brochure aan voor meer informatie.