Spring naar content

Energie zuinige mantelzorgwoningen

Het gebruik van gas is niet meer van deze tijd. Wij werken nu al ruim 7 jaar met de infrarood panelen en/of vloerverwarming en dit werkt uitstekend. Dit gecombineerd met onze standaard isolatie normen en de  installatie van zonnepanelen, maakt de woning al zeer energie zuinig. Zelfs met de stijgende energie prijzen van dit moment.

De zon verwarmt de aarde al eeuwen middels infraroodstralingen. Deze betaalbare en besparende technologie biedt de ultieme verandering en kan de CO2 uitstoot fors laten dalen, en biedt u tevens het voordeel van een energiereductie van circa 40 %. Infrarood zorgt, net als stralen van de zon, voor een comfortabele en natuurlijke warmte. Ziektes, schimmels en stof kunnen zich niet verspreiden, omdat infrarood geen convectie (lucht) nodig heeft om warmte te verspreiden.

Met gebruikmaking van zonnepanelen in combinatie met infraroodverwarming kunnen wij uw mantelzorgwoning zeer energiezuinig uitvoeren tegen een relatief kleine meerprijs! Ook vloerverwarming in combinatie met een lucht/warmtepomp kunnen uw energiekosten in belangrijke mate besparen. Bekijk voor de normale prijzen deze pagina.

Aantal jaren geleden zagen wij nog niet direct de voordelen van de warmtepompen aangezien de aanschaf en installatiekosten zo hoog lagen en onze woningen standaard al minimaal verbruiken. Sinds de verhoogde subsidie op warmtepompen en de stijgende energie prijzen, zullen wij ons vanaf volgend jaar ook meer ontwikkelen op mantelzorgwoningen die verwarmd worden middels warmtepompen. Daarover later meer…