Search
Generic filters

Het kabinet neemt grote stappen om nieuwe woonvormen voor ouderen te realiseren!

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Het kabinet neemt grote stappen om nieuwe woonvormen voor ouderen te realiseren!

Het kabinet wil de ontwikkeling van nieuwe vormen van wonen en zorg voor ouderen bevorderen. In de praktijk komen nieuwe initiatieven van bewonersinitiatieven en sociale ondernemers vaak moeilijk van de grond, omdat de financiering lastig rond is te krijgen. Daarom stelt het kabinet sinds dit jaar een stimuleringsregeling hiervoor open.

In totaal stelt het kabinet ruim 164 miljoen beschikbaar voor ouderenwoningen. De ministers De Jonge van VWS en Ollongren van Binnenlandse Zaken willen met garantiestellingen of leningen helpen bij de financiering.
Met deze borgstelling wordt het voor bewonersinitiatieven en sociale ondernemers veel eerder mogelijk om de financiering rond te krijgen. Hiermee kunnen de komende jaren naar verwachting ieder jaar leningen voor zo’n 50 projecten worden geborgd.

Het kabinet wil vooral vernieuwende, kleinschalige en geclusterde woonzorg-arrangementen voor mensen met laag- of middeninkomen met levensloopbestendige of gemakkelijk aanpasbare woningen stimuleren. Dit kunnen zowel huur- als koopwoningen zijn, al dan niet in combinatie met elkaar.
De woonzorgarrangementen zouden moeten leiden tot minder zorg en/of ondersteuning en ontmoeting mogelijk moeten maken. Vanuit de initiatieven zouden diensten en zorg in de omgeving goed toegankelijk moeten zijn. Bekijk ook wat er gebeurt als de mantelzorg stopt.

Domuscura onderscheidt zich omdat wij al meerdere hofjes hebben gerealiseerd met innoverende ondernemers. Domuscura bouwt niet alleen de woningen maar helpt en adviseert in het gehele traject.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of bel met onze klantenservice op: 0318-769161.

Bekijk onze mogelijkheden voor gedeeltelijk lenen!