Spring naar content

Huis in tuin voor uw ouders

Zoekt u naar een huis in uw tuin voor uw ouders?

Hebben uw ouders zorg nodig en wilt u graag in de buurt van uw ouders blijven wonen? Dan is het bij DomusCura mogelijk om een huis in uw tuin voor uw ouders te laten bouwen. Door de vergrijzing raken de bejaardentehuizen behoorlijk vol. Hierdoor lopen de wachtrijen voor de meeste bejaardentehuizen flink op. Op deze manier wordt het voor hulpbehoevenden steeds lastiger om een plekje in een bejaardenthuis te bemachtigen. Toch heeft de hulpbehoevende zorg nodig. Hierbij is het geven van mantelzorg een ideale oplossing. Wat is er dan fijner dan het bouwen van een huis in uw eigen tuin voor uw ouders? Hiervoor biedt DomusCura twee opties aan; een aanleunwoning en een mantelzorgwoning. Beide woningen kunnen gebouwd worden in de tuin van de mantelzorger.

Wat is een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is een woning die gebouwd kan worden tegen het huis van de mantelzorger aan. Het is een kleine, gelijkvloerse woning die efficiënt wordt ingericht. Hierdoor is een aanleunwoning voor vrijwel iedere zorgbehoevende geschikt. U kunt er zelf voor kiezen of u een doorgang van uw eigen woning naar de aanleunwoning creëert. Het is mogelijk om dit wel te doen, maar het is ook mogelijk om dit niet te doen. Dit is afhankelijk van uw eigen privacy voorkeuren. Een aanleunwoning bevat alles wat nodig is voor de hulpbehoevende om zelfstandig te kunnen blijven wonen; een eigen keuken, een woonkamer met eetgedeelte, een slaapkamer en een badkamer. Uiteraard kan de aanleunwoning worden aangepast naar uw eigen wensen. De aanleunwoning kan namelijk volledig op maat gemaakt worden. Mocht het voor de mantelzorger niet gewenst zijn om een aanleunwoning tegen de eigen woning aan te bouwen, dan kan er gekozen worden voor een mantelzorgwoning.

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning kan ook in uw tuin worden geplaatst, alleen staat een mantelzorgwoning los van de woning van de mantelzorger. Een mantelzorgwoning wordt altijd in de tuin of op het terrein van de mantelzorger geplaatst. Een mantelzorgwoning zorgt voor meer privacy voor zowel de mantelzorger als de hulpbehoevende. Voor een mantelzorgwoning is het mogelijk om deze ter plaatse te laten bouwen, maar het is ook mogelijk dit in de fabriek te laten doen. Dit wordt prefab genoemd, hierbij wordt de mantelzorgwoning volledig in de fabriek gemaakt en kant-en-klaar opgeleverd. Na het afronden van de bouw van de woning, wordt deze direct in de tuin geplaatst. Voor een mantelzorgwoning zijn er standaard units van 12 m² tot wel 100 m² en alles daartussen. Uiteraard is het mogelijk om de mantelzorgwoning naar wens aan te passen. Neem gerust contact op om met ons in gesprek te gaan.

Kosten van een mantelzorgwoning of aanleunwoning

Bij de aanschaf van een aanleunwoning of een mantelzorgwoning komen een aantal kosten kijken. De kosten van een woning zijn afhankelijk van uw wensen. Een aanleunwoning is al beschikbaar vanaf €64.690. Lees hier meer over de kosten van een aanleunwoning. Een mantelzorgwoning is beschikbaar vanaf €69.690. Voor meer informatie bekijk deze pagina.

Meer informatie?

Heeft u vragen over een aanleunwoning of een mantelzorgwoning? Neem dan gerust contact op of vraag onze brochure aan.