Search
Generic filters

Huis met aanleunwoning

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Huis met aanleunwoning

Wat is een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is een kleine woning die vaak in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis staat. Een aanleunwoning biedt ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen wanneer zij zorgbehoevend zijn. Door de locatie van de aanleunwoning is zorg namelijk altijd dichtbij. Vaak is een aanleunwoning gelijkvloers en daardoor ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.

Aanleunwoning bij je huis

Een aanleunwoning hoeft niet perse in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis geplaatst te worden. Wanneer iemand zorg ontvangt van een familielid of andere naasten, is er sprake van mantelzorg. Ook in deze situatie kan een aanleunwoning een goede oplossing zijn. In dit geval wordt de woning aan het huis van de mantelzorger geplaatst. Zo ontstaat er een directe doorgang van de woning van de mantelzorger naar de zorgbehoevende. Omdat het echter 2 losse woningen zijn, behouden beide partijen hun privacy en eigen leefruimte. Zo voelt de zorgbehoevende nog altijd een mate van zelfstandigheid.

aanleunwoning

Liever geen doorgang tussen beide woningen? Dan is het ook mogelijk om de aanleunwoning een eigen, aparte ingang te geven.

Aanleunwoning vs. Mantelzorgwoning

DomusCura biedt ook een ruim aanbod mantelzorgwoningen aan. Het verschil tussen een aanleunwoning en een mantelzorgwoning is dat een mantelzorgwoning niet direct tegen de woning van de mantelzorger aangebouwd wordt. Een mantelzorgwoning wordt wel op het terrein van de mantelzorger geplaatst, maar is een losse woning. Vaak is een mantelzorgwoning ook wat ruimer dan een aanleunwoning en biedt deze de mogelijkheid om bijvoorbeeld met zijn tweeën in te wonen.

Welke woning past het beste bij u?

Bent u een mantelzorger en heeft u vragen over de verschillende mogelijkheden? Of ontvangt u mantelzorg en wilt u graag weten wat uw opties zijn? Wij helpen u graag verder!

Bij DomusCura hebben we verschillende standaard modellen beschikbaar, zowel aanleunwoningen als mantelzorgwoningen. Echter zijn deze standaardmodellen volledig aan te passen naar uw wensen en behoeften. Denk hierbij aan een verlaagd aanrecht, geen dorpels of een rolstoel-vriendelijke badkamer. Onze mantelzorg- en aanleunwoningen zijn verkrijgbaar vanaf 42 m2, maar sommige modellen zijn uit te breiden tot maar liefst 125 m2.

U kunt onze brochure aanvragen of contact opnemen met een van onze specialisten.

Vraag informatie aan

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer