Mantelzorgwoning informatie

U bevindt zich hier:Home|Informatie
Informatie2019-10-31T10:56:12+01:00

Wanneer een mantelzorgwoning?

Op deze pagina leest u meer over mantelzorgwoning informatie: wanneer kunt u een mantelzorgwoning laten plaatsen, komt u ervoor in aanmerking, is een mantelzorgwoning vergunningsvrij en hoe groot mag deze zorgwoning zijn.

Steeds meer zullen ouderen en/of minder valide patiënten zelfstandig moeten blijven wonen. Steeds meer zorginstellingen sluiten of kampen met personeelstekort, vanwege diverse bezuinigingen. Daardoor ontstaat er een sterke behoefte aan zelfstandige woonruimte voor zowel ouderen als gehandicapten.

De woning mag bewoond worden door maximaal één huishouden, waarvan minstens een persoon mantelzorg ontvangt of VERLEEND. Dit betekent dat ook de mantelzorger in de aan-of bijbouw mag wonen. De Gemeente kan vragen om een verklaring van de huisarts of verpleegkundige of andere instanties.

Om aan deze behoefte te voorzien bouwen wij mantelzorgwoningen in diverse prijsklasse, maar met steeds dezelfde uitgangspunten namelijk:

 • Kwalitatief hoogwaardig
 • Uitzonderlijk goed geïsoleerd
 • Bijzonder praktisch ingedeeld
 • Ook aan de persoonlijke wensen van de bewoner(s) kunnen wij tegemoet komen.
 • Samen met onze ervaren adviseur(s) bepaalt u de indeling en uitstraling van de woning.

Meer weten over de prijzen voor het laten bouwen van een mantelzorgwoning? Bekijk deze pagina met alle prijsinformatie.

mantelzorgwoning informatie: voorbeeldwoning

Veel gestelde vragen

Wat is mantelzorg2018-10-16T11:58:26+02:00

Mantelzorg is vaak onbetaalde zorg voor /door Familie of vrienden.Een mantelzorger heeft vaak een persoonlijke band met de zorgbehoevende. De norm bij mantelzorg is: verzorging meer dan 8 uur per week en dat vaak langer dan 3 maanden. De definitie van mantelzorg is: (Nationale Raad voor Volksgezondheid)
Mantelzorg is zorg die niet in het kader van een hulpverlenend beroep wordt gegeven aan een hulpbehoevende door een of meerdere leden van diens directe omgeving, waarbij de zorgverlening direct voortvloeit uit de sociale relatie.

Kom ik in aanmerking voor een Mantelzorgwoning?2018-10-16T11:59:29+02:00

Veel gemeentes vragen om een medische indicatie bijvoorbeeld van een dokter of een instelling. Er zijn echter ook gemeentes die daar niet om vragen en die zelfs toestemming geven bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Lees hier meer over mantelzorgwoningen.

Mag ik een mantelzorgwoning vergunningsvrij plaatsen?2018-10-16T11:59:51+02:00

Vanaf 1 November 2014 is het plaatsen/bouwen van een mantelzorgwoning vergunningsvrij geworden.Dit is een Landelijke richtlijn en staat boven Gemeentelijke richtlijnen.Indien de locatie niet voldoet aan de voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen of niet strookt met het geldende bestemmingsplan moet er toch een vergunning aangevraagd worden.Deze procedure is verkort naar maximaal 8 weken.Een mantelzorgwoning kan (vergunningsvrij) geplaatst worden op het achtererfgebied bij een woning.Het achtererfgebied ligt 1 meter achter de rooilijnDe rooilijn is de grens van de bestaande bebouwing.Bij vragen of twijfels hierover wil onze adviseur u graag behulpzaam zijn.

Is mijn Mantelzorgwoning naar verloop van tijd nog geld waard?2018-10-16T12:00:34+02:00

Met name de “enkele” modellen, dat wil zeggen: de modellen die op een enkel onderstel staan, zijn veelgevraagde objecten, ook in de verkoop van uw mantelzorg woning kunnen wij bemiddelen. Bekijk hier ons totale aanbod aan mantelzorgwoningen.

Hoe groot mag mijn mantelzorgwoning zijn?2018-07-25T15:40:43+02:00

De grootte van uw mantelzorgwoning is afhankelijk van de oppervlakte van uw tuin/ achtererf en het aantal vierkante meters bijgebouwen. Een mantelzorgwoning mag een maximale oppervlakte hebben van honderd vierkante meter.

Wat is de prijs van een mantelzorgwoning?2018-08-08T09:53:54+02:00

De prijs hangt af van uw persoonlijke wensen en faciliteiten in de mantelzorgwoning. Mantelzorgunits kunnen vanaf € 25.000,- instapklaar gebouwd worden incl. BTW. Bekijk voor meer prijsinformatie deze pagina.

mantelzorgwoning informatie: type woning

Vergunningen

In het geval dat de woning buiten het ‘vergunningsvrije’ achtererf gebied, of buiten het geldende bouwblok geplaatst wenst te worden, vraagt de gemeente vaak om een omgevingsvergunning. Deze aanvraag, compleet met tekeningen en berekeningen kunnen wij voor u verzorgen.

De gemeente kan dan in zogezegd ‘kruimelgevallen’ toestemming geven. Indien de woning op het achtererf gebied geplaatst gaat worden, kan dit vergunningsvrij. Achtererf gebied is de oppervlakte  van de tuin gemeten van 1 meter van de rooilijn. Deze totaaloppervlakte minus bijgebouwen geeft het oppervlakte van de te bouwen woning aan.

Onze mantelzorgwoningen voldoen aan het bouwbesluit en de hoge eisen ten aanzien van kwaliteit, milieu en veiligheid, wat de eventueel benodigde gesprekken met gemeenten een stuk makkelijker maakt.

Werkwijze

Indien u overweegt om een zorgwoning te gaan plaatsen, bieden wij u een complete ontzorging aan. Dat wil zeggen: vanaf het eerste contact tot aan de oplevering maakt u gebruik van onze ‘know how’ en onze service. U geeft ons uw wensen door van de diverse ruimte(s) zoals: extra toilet, logeerkamer, berging, overkapt terras etc.

Vervolgens maken wij een schetsontwerp waarin al uw wensen verwerkt worden. Dit schetsontwerp nemen wij ter plaatse met u door om eventuele aanpassingen die nodig zijn om terreinsituaties direct te verwerken. Ook de technische uitvoering zoals aanleg nutsleidingen, grondwerken etc worden dan direct in kaart gebracht.

ISOLATIE

Wij bouwen ‘standaard’ met een eigen ontwikkeld wandsysteem met een ononderbroken isolatieschil van 100 cm EPS, hierdoor verkrijgen onze wanden een Rc-Waarde (berekend) van 3,0. Hiermee steken wij met kop en schouders uit boven de gangbare bouwwijzen.

Innovatief werken

Doorlopend zijn wij op zoek naar noviteiten en zijn wij op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de bouwsector en de energiesector. Zo bouwen wij veel woningen met infrarood panelen. Zon en windenergie wekken electra op om alles in woningen te kunnen verwarmen. Het gebruik van gas is niet meer van deze tijd. De zon verwarmt de aarde al eeuwen op door infrarood. Deze betaalbare en besparende technologie biedt de ultieme verandering en kan de CO2 uitstoot fors laten dalen.

Infrarood zorgt, net als stralen van de zon, voor natuurlijke warmte. Ziektes, schimmels en stof kunnen zich niet verspreiden, omdat infrarood geen convectie (lucht) nodig heeft om warmte te verspreiden.

Voordelen:

 • Ruimte besparend
 • Betaalbaar
 • Geen onderhoudskosten
 • CO2 en energie besparing
 • Aangename verwarming
 • Lange levensduur met hoog rendement
 • Geluidsloos
 • Eenvoudige montage
 • Gezond

Met gebruikmaking van zonnepanelen in combinatie met infraroodverwarming kunnen wij uw mantelzorgwoning zeer energiezuinig uitvoeren tegen een relatief kleine meerprijs! Ook vloerverwarming in combinatie met een lucht/warmtepomp kunnen uw energiekosten in belangrijke mate besparen.

mantelzorgwoning informatie: het materiaal
Tuinaanleg? Natuurlijk! Ontzorgen is ons streven. Dus indien gewenst verzorgen wij bij de zorgwoning ook de aanleg van een terras en tuin.

Informatie aanvragen over mantelzorgwoningen

Heeft u vragen? Onze adviseur helpt u graag verder

Klik hier!