Search
Generic filters

Kangoeroewoning huren

U bent hier: 

 • Home
 • /
 • Kangoeroewoning huren

Kangoeroewoning huren

Een kangoeroewoning is een woonvorm waarbij twee of meer generaties onder één dak wonen, maar wel hun eigen zelfstandige woonruimte hebben. Het is een populaire oplossing voor families die samen willen wonen en toch hun privacy willen behouden. Een kangoeroewoning biedt ook voordelen voor ouderen die graag zelfstandig willen blijven wonen, maar toch de nabijheid en zorg van hun kinderen of kleinkinderen willen hebben. Naas het kopen van een kangoeroewoning is het ook mogelijk om een kangoeroewoning te huren. Op deze pagina leest u meer over het huren van een kangoeroewoning en wat daarbij komt kijken.

Mantelzorgwoning woonkamer

Wat zijn de voordelen van huren?

Het huren van een zorgwoning heeft veel voordelen:

Géén dure aankoop nodig

De aankoop van een kangoeroewoning is een grote kostenpost, door te huren vermijdt een u een hoge uitgaven.

Complete service tot aan locatie

DomusCura biedt u alle hulp en service bij het plaatsen van de woning. Wij verzorgen het grondwerk, fundatie en nutsvoorzieningen.

Instapklare woning

In onze eigen fabriek bouwen wij uw gehele woning. Na de bouw wordt uw woning met speciaal transport geleverd en geplaatst. Hierdoor kunt u de woning gelijk gebruiken.

Huur- en zorgtoeslag mogelijk

Afhankelijk van uw situatie kunt u voor een kangoeroewoning in aanmerking komen voor huur- en/of zorgtoeslag. Lees meer hierover op de website van de Belastingdienst. Hierdoor kunt u mogelijk maandelijks geld terugkrijgen.

Vaste maandelijkse kosten

Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Nooit meer onverwachte kosten voor het onderhoud van uw woning.

Snelle levertermijn

U kunt vaak al op zeer korte termijn terecht in de door u gehuurde kangoeroewoning.

Vast onderhoudscontract

Woonbelemmeringen zijn hierdoor verleden tijd! Wij verzorgen al het onderhoud aan uw woning.

Kwaliteit zorgwoning

De duurzame zorgwoningen worden met beleid geplaatst en afgewerkt met een geïsoleerde kantplank en ventilatie Koekoeks. Bij de rondleiding in de kangoeroewoning zult u zien dat kwaliteit bij ons centraal staat.
Naast al deze voordelen huurt u al een kangoeroewoning voor minimaal 24 maanden en een opzegtermijn van 3 maanden. Zo kunt u flexibel wonen en zit u niet vast aan lange termijn afspraken.

Extra toeslagen mogelijk bij huur kangoeroezorgwoning

Afhankelijk van uw situatie, zijn er tegemoetkomingen mogelijk bij het huren van een kangoeroewoning. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming? Ga dan naar BerekenUwRecht en bereken binnen een paar stappen voor welke vergoedingen u in aanmerking komt!

Hieronder een voorbeeld:

 • Bent u 70 jaar oud?
 • Niet samenwonend
 • Geen bijstandsuitkering
 • Inkomsten vanuit AOW a € 1.650,- bruto
 • Minder dan € 30.000 spaargeld
 • Momenteel wonend in een huurwoning met een huurbedrag van € 1.050,- p/maand
 • Betreft een aangepast woning (kangoeroewoning)
 • Geen huisgenoten
 • Geen thuiswonende kinderen

Dan heeft u recht op:

Huurtoeslag = € 330,- per maand
Zorgtoeslag = € 110,- per maand

Algemene heffingskorting = € 1.495,- per jaar
Ouderenkorting = € 1.725,- per jaar
Alleenstaande ouderenkorting = € 450,- per jaar

Plattegrond mantelzorgwoning

Vraag informatie aan

Vergunningsvrij plaatsen van een kangoeroewoning

Sinds 2014 is er voor kangoeroewoning géén vergunning meer nodig, waardoor het makkelijker wordt om deze te plaatsen. Hierbij dient er wel sprake te zijn van een mantelzorger/hulpbehoevende relatie. De zorgwoning kan direct op het terrein van de mantelzorger worden geplaatst, in een tuin of stuk grond achter het huis. Zo behoudt ieder zijn of haar privacy, maar kan er wel de hulp geboden worden die nodig is. Ons advies is wel om alvast in uw gemeente de eventuele voorwaarden te raadplegen. De regels kunnen namelijk verschillen per gemeente, benaderd hiervoor dus echt uw eigen gemeente. Bekijk hier alle regels omtrent zorgwoningen. Kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Wij kunnen u daar uiteraard ook bij adviseren (op basis van onze ervaring).

Mantelzorgwoning achterkant

Extra toeslagen mogelijk bij huur kangoeroezorgwoning

Afhankelijk van uw situatie, zijn er tegemoetkomingen mogelijk bij het huren van een kangoeroewoning. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming? Ga dan naar BerekenUwRecht en bereken binnen een paar stappen voor welke vergoedingen u in aanmerking komt!

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Interieurtrends Lente 2024!

 Lees meer

Regels Vergunningsvrij Mantelzorgwoning Plaatsen

 Lees meer

De Voordelen van Mantelzorgwoningen

 Lees meer