Search
Generic filters

Kangoeroewoning Noord-Holland

U bent hier: 

Kangoeroewoning te koop in Noord-Holland

DomusCura heeft een uitgebreid aanbod aan kangoeroewoningen. Ook in Noord-Holland is een kangoeroewoning te koop. Elke woning is aan te passen aan de wensen van de zorgbehoevende. Op deze pagina lees je meer over wat een kangoeroewoning is, wat de voor- en nadelen hiervan zijn, hoe je deze woning koopt en hoeveel deze dan moet kosten. Voor meer informatie, neem gerust contact op.

Wat is een kangoeroewoning?

Eigenlijk verklapt de naam van de woning het al, maar bij een kangoeroewoning gaat het erom dat de woning vast zit aan de vaste woning of direct in verbinding staat daarmee. Een kangoeroewoning is dus een kleine woning die is verbonden aan de hoofdwoning, dit is vaak de woning van de mantelzorger. De laatste jaren zien wij een toename in het aantal kangoeroewoningen. Dit komt vooral omdat hulpbehoevenden vaak zo lang mogelijk in de buurt van hun naasten willen blijven wonen. Hiervoor is een kangoeroewoning de ideale woning, omdat je als hulpbehoevende naast de mantelzorger woont. Een kangoeroewoning mag qua omvang maximaal 80m2 zijn, daardoor is deze woning compact genoeg om in de tuin van de mantelzorger te plaatsen. Mocht u uit Noord-Holland komen en interesse hebben in een kangoeroewoning, vraag gerust een brochure aan.

Kangoeroewoning kopen: de voordelen

Verleent u intensieve zorg aan een kennis of dierbare? Of heeft u graag wat meer zicht op ouderen die niet meer volledig voor zichzelf kunnen zorgen? Een kangoeroewoning is hiervoor de juiste oplossing. Vaak wordt als eerste gedacht aan een verzorgingstehuis, maar door de vergrijzing lopen de wachtrijen hiervoor enorm op. Ook zitten er vaak hoge (maandelijkse) kosten verbonden aan het verblijven in een bejaardentehuis. Bij een kangoeroewoning is het juist een eenmalige investering.

Andere voordelen van een kangoeroewoning zijn:

  • Geen reistijd voor de mantelzorger
  • De hulpbehoevende verblijft in een vertrouwde omgeving
  • Zowel de mantelzorger als de hulpbehoevende behoudt zijn privacy
  • De hulpbehoevende hoeft niet op zoek naar een nieuwe woning

Ook kan er bij de kangoeroewoning worden gekozen voor een doorgang van de kangoeroewoning naar de vaste woning. Mocht u meer privacy willen, is het ook mogelijk om te kiezen voor geen doorgang. Dit is een keuze die u volledig zelf kunt maken.

 

Mantelzorgwoning woonkamer

Kangoeroewoning kopen in 4 stappen

Het kopen van een kangoeroewoning is een investering voor de lange termijn. Wij ondersteunen u en bieden u vakkundige begeleiding, van en tot en met de oplevering. U heeft zelf de keuze tussen een standaardmodel of een aangepaste kangoeroewoning op maat. Om samen met u uw wensen door te nemen, doorlopen we de volgende stappen:

  1. Als eerste bekijken we samen de mogelijkheden en brengen we uw wensen en behoeften in kaart.
  2. Wij maken een ontwerpschets van uw ideale woning waarin de besproken wensen worden meegenomen.
  3. Tevreden met het ontwerp? Dan starten we met de bouw van de woning in onze fabriek.
  4. Zodra de kangoeroewoning af is, wordt deze geplaatst in uw tuin. Daarna kan de woning direct in gebruik worden genomen.

Benieuwd naar alle kangoeroewoning modellen? Bekijk deze hier.

Hoeveel kost een kangoeroewoning?

Onze standaard kangoeroewoning heeft een oppervlakte van 46m2, maar dit is uiteraard aanpasbaar aan de hand van uw wensen. De prijs van een kangoeroewoning start bij ons vanaf € 64.690. Dit betreft een kangoeroewoning met een basis inrichting, met alles wat u nodig hebt; een keuken met eetgedeelte, een knusse woonkamer, aparte badkamer en minimaal één slaapkamer. De meeste woningen zijn voorzien van een extra opbergruimte. Ook zijn de woningen voorzien van grote ramen, waardoor er veel licht in de woning binnen valt. Uiteraard kan de woning uitgebreid worden aan de hand van uw wensen.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor een kangoeroewoning? Neem dan contact met ons op of vraag een brochure aan voor meer informatie.

 

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer