Search
Generic filters

Kleine huizen

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Kleine huizen

Wonen in een klein huis

Kleine huizen (ook wel tiny houses genoemd) zijn een duurzaam alternatief op een normale woning. Waar een normale woning veel energie verbruikt, is een klein huis energiezuinig waardoor u uw ecologische voetprint zo klein mogelijk houdt. Een klein huis bevat alles wat nodig is om comfortabel te kunnen leven en dat is dan ook waar de filosofie van een klein huis om draait; leef met wat écht noodzakelijk is, zonder overbodige poespas.

Voordelen van wonen in een klein huis

Het wonen in een klein huis heeft vele voordelen. Allereerst heeft u meer vrijheid en kunt u flexibeler door het leven gaan. Een klein huis kan namelijk ook verplaatst worden waardoor u vrij gemakkelijk van woonlocatie kunt wisselen. Daarnaast heeft u door de lage woonlasten meer vrijheid om uw tijd en geld ergens anders aan te besteden. Het wonen op een plek met meer natuur om u heen, geeft ook een gevoel van vrijheid.

Daarnaast is het wonen in een klein huis perfect voor mensen die minimalistisch willen leven. Met minder spullen, een simpel leven leiden waarbij de focus ligt op wat echt belangrijk is. Minder afleiding en bewuster leven.

Veel van ons beseffen ook dat de manier waarop we met de aarde omgaan niet langer zo door kan gaan. Het wonen in een klein huis is een stuk duurzamer dan wonen in een regulier huis, waardoor uw ecologische voetafdruk verkleint wordt. U produceert veel minder afval en gebruikt een stuk minder energie en water.

kleine huizen DomusCura

Ecologisch wonen in een klein huis

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van mantelzorg-en chaletbouw zijn wij ook in staat om energie neutrale, kleine huizen op te leveren. We bieden standaard modellen, maar we kunnen ook kleine huizen volledig op maat ontwikkelen.

Onze modellen kunnen worden uitgerust met een aantal innovatieve snufjes waardoor de ecologische voetafdruk wordt beperkt. Door te kiezen voor een klein huis van DomusCura profiteer u van de volgende voordelen:

  • CO2- en energiebesparend
  • Lange levensduur met hoog rendement
  • Aangename verwarming door infrarood (zorgt er ook voor dat er geen ziektes en schimmels verspreid kunnen worden)
  • Uniek wandsysteem met ononderbroken isolatieschil van 100cm EPS
  • Ruimtebesparend
  • Betaalbaar
  • Weinig tot geen onderhoudskosten

Wetgeving rondom kleine huizen in Nederland

De wetgeving rondom kleine huizen in Nederland wijkt niet veel af van reguliere woningen. Er moet voldaan worden aan het bestemmingsplan. Bij het bouwen of plaatsen van een klein huis is een kavel nodig met als bestemming ‘wonen’. Een klein huis wordt namelijk gezien als een pand met permanente bewoning. Om een klein huis te kunnen bouwen moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Deze kunt u aanvragen bij het omgevingsloket.

Interesse in het wonen in een klein huis?

Wij bieden u graag nog meer informatie! Vraag vrijblijvend onze brochure aan om de verschillende modellen en prijzen in te zien of neem direct contact met ons op om een afspraak te plannen of om uw vragen omtrent kleine huizen te beantwoorden.

 

Vraag informatie aan

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Interieurtrends Lente 2024!

 Lees meer

Regels Vergunningsvrij Mantelzorgwoning Plaatsen

 Lees meer

Demomodel Leona nu te koop!

 Lees meer