Spring naar content

Kleiner gaan wonen: tiny woning

Steeds meer mensen kiezen ervoor om kleiner te gaan wonen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het besparen op kosten, het verkleinen van de ecologische voetafdruk, het hebben van minder onderhoud of simpelweg het willen minimaliseren van de leefruimte. Denkt u er al een tijdje over om binnenkort wat kleiner te gaan wonen? Dan bent u niet alleen! Tiny woningen zijn de laatste tijd erg populair. En dat is niet zonder reden, want het is voor meerdere toepassingen ideaal:

  • Tijdelijke huisvesting (flexwoningen)
  • Starters
  • Mantelzorg aan huis verlenen of ontvangen

Deze tiny woningen worden ook wel tiny houses genoemd. Lees hier wat tiny houses precies zijn.

Kleiner gaan wonen is de toekomst

Kleiner gaan wonen heeft veel voordelen. U hoeft minder schoon te maken, u heeft lagere energiekosten en alle spullen staan binnen handbereik. In onze maatschappij waarin veel mensen werken om hun torenhoge hypotheek te kunnen betalen, kan een tiny woning uitkomst bieden. Zo kunt u betaalbaar wonen op een plek waar u dat wilt. En omdat uw huis veel kleiner is, gaat u meer tijd in de natuur doorbrengen. Dat geeft veel mensen rust en stabiliteit.

Een tiny house heeft net als een normaal huis alles wat u nodig heeft:

  • Keuken
  • Woonkamer
  • Badkamer
  • Slaapkamer
  • Eetgedeelte

Onze tiny houses worden gemaakt van duurzame materialen. Hierdoor kunt u in alle vrijheid wonen, maar wel op een milieuvriendelijke manier en van alle gemakken voorzien.

Waarom van groot naar klein wonen?

Veel mensen zullen raar staan kijken wanneer u zegt dat u graag kleiner wilt wonen. Want groter wonen is toch altijd beter? Niet voor iedereen, want groter wonen betekent ook dat u veel tijd en geld moet investeren om uw huis goed te onderhouden. Van groot naar klein gaan wonen levert veel tijdwinst en daarmee ook extra mogelijkheden op. Want met die extra tijd kunt u weer leuke uitstapjes maken of andere hobby’s nastreven. Thuis is dan ook echt een ruimte om te ontspannen, zonder veel verplichtingen.

Daarnaast kiest u in een kleiner huis makkelijker voor kwaliteit: met minder ruimte is het nodig om goed na te denken over wat u wel en niet in huis wilt hebben. U gaat bewuster nadenken over wat u echt belangrijk vindt en wat u echt nodig heeft. Alleen de dingen die echt waarde toevoegen staan daarna in huis.

Welke kosten komen er kijken bij de aanschaf van een tiny house?

Bij DomusCura zijn we transparant over de prijsstelling van onze tiny houses en vermijden we onverwachte kosten door zo min mogelijk stelposten op te nemen. Het exacte kostenplaatje van een tiny house is echter afhankelijk van uw specifieke wensen en behoeften. Het kleinste model, met een oppervlakte van 15m², kan worden gerealiseerd vanaf € 25.000,-. Neem gerust contact met ons op voor een compleet voorstel voor uw eigen tiny house woning. Tijdens een gesprek bespreken we uw wensen en behoeften en stellen we de tiny house woning samen. Vervolgens gaan wij direct aan de slag om uw tiny house woning zo snel mogelijk op te leveren.

Meer informatie over onze kleine woningen

Wilt u alvast meer informatie over onze tiny houses?  Wij denken graag met u mee om over alle mogelijkheden. Wij bieden ook tiny houses aan op maat, die wij geheel naar uw wens inrichten. Vraag snel onze gratis brochure aan voor meer informatie.