Search
Generic filters

Maak nu kennis met het Triple Solar Systeem!

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Maak nu kennis met het Triple Solar Systeem!

We willen graag een nieuwe ontwikkeling met jullie delen op het gebied van duurzame energie: het Triple Solar Systeem!
Op dit moment hebben wij een ruime mantelzorgwoning van 100 m2 in aanbouw die volledig is voorzien van dit systeem.

Hoe werkt het Triple Solar Systeem?

De PVT-panelen wekken naast elektriciteit ook warmte op. De voorkant van het PVT-paneel bestaat uit zonnecellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit, ook wel zonnepanelen genoemd. De achterkant van het paneel is een thermische wisselaar (T) en onttrekt warmte uit de buitenlucht en het paneel. De PVT-panelen zijn de energiebron voor de PVT-warmtepomp.

De opgewekte warmte uit de PVT-warmtepomppanelen zet de PVT-warmtepomp om in bruikbare warmte voor verwarming en warm tapwater. De warmtepomp is slim, compact en speciaal ontworpen voor ons systeem. De warmtepomp maakt gebruik van de modernste technieken, waaronder het natuurlijke koudemiddel propaan en gaat zeer zuinig om met de opgewekte elektriciteit.

Het Triple Solar Systeem is zeer efficiënt en kan dus ook in onze bouwwijze worden toegepast!

Op jaarbasis levert het tot wel 80% van de energie voor verwarming en warm water. Bovendien is het systeem ook geschikt voor koeling in de zomermaanden.

Wij zijn erg enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling in duurzame energie en kijken uit naar de verdere uitrol van het Triple Solar Systeem.