Spring naar content

Mantelzorg aan huis

Mantelzorg is het verlenen van intensieve zorg aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. Steeds meer mensen helpen ouderen met mantelzorg, meestal familieleden of goede vrienden. Het is handig als degene die hulp nodig heeft dichtbij woont, omdat dat veel voordelen heeft voor de mantelzorger. Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden van mantelzorg voor huis.

Welke vormen van mantelzorg aan huis bestaan er?

Naarmate mensen ouder worden, hebben ze steeds vaker behoefte aan hulp en ondersteuning, maar veel ouderen willen toch zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Mantelzorg aan huis voor ouderen is hiervoor een oplossing, met diverse beschikbare alternatieven. Diverse vormen van mantelzorg aan huis stellen ouderen in staat om langer zelfstandig te blijven wonen en dichter bij een naaste te verblijven. DomusCura biedt drie woonvormen, namelijk:

Bent u benieuwd naar alle woonvormen voor ouderen? Bekijk ze hier.

Mantelzorg aan huis in een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning aan huis is de meest gangbare woonvorm voor ouderenzorg. Dit type woning staat los van de zorgverlener en wordt op diens terrein geplaatst. Het stelt de zorgbehoevende in staat om in de nabijheid van hun dierbare te wonen, terwijl beiden hun privacy behouden. Deze woning kan ter plekke worden gebouwd of als prefab unit worden geleverd en direct in de tuin geplaatst. DomusCura biedt diverse standaardwoningen, variërend van 12m² tot wel 100m² en alles daartussenin. Ontdek hier al onze beschikbare standaardwoningen.

Mantelzorg aan huis in een aanleunwoning?

Een aanleunwoning, is een compacte, gelijkvloerse woning die doelmatig is ingericht en direct aan het huis van de mantelzorger grenst. In tegenstelling tot een aparte mantelzorgwoning, is de aanleunwoning fysiek verbonden met de woning van de mantelzorger, waardoor er flexibiliteit is om al dan niet een doorgang te creëren tussen beide woningen. De aanleunwoning is voorzien van alle voorzieningen die nodig zijn voor mantelzorg aan huis voor ouderen, zoals een woonkamer met eetruimte, een eigen keuken, een badkamer en een slaapkamer. De aanleunwoning kan worden aangepast aan de wensen van de bewoner.

Mantelzorg aan huis in een kangoeroewoning?

Net zoals bij de aanleunwoning, is ook de kangoeroewoning een vorm van mantelzorg aan huis waarbij de woning direct verbonden is aan die van de mantelzorger. Het unieke kenmerk van een kangoeroewoning is de permanente directe verbinding tussen beide woningen; er is geen keuze om al dan niet een doorgang te creëren. Een kangoeroewoning mag niet meer dan 80m² in oppervlakte beslaan, waardoor het mogelijk is om deze compacte woning in de tuin te plaatsen. Wilt u meer te weten komen over de voordelen van een kangoeroewoning aan huis? Lees dan verder.

Hoeveel kosten onze woningen?

Bij het kopen van een mantelzorgwoning, aanleunwoning of kangoeroewoning zijn er verschillende kosten waar rekening mee gehouden moet worden. De prijzen zijn afhankelijk van de specifieke wensen van de zorgbehoevende. DomusCura hanteert standaardprijzen voor alle modellen. Een mantelzorgwoning is al verkrijgbaar vanaf €69.690, terwijl een aanleunwoning beschikbaar is vanaf €64.690. Voor een kangoeroewoning variëren de kosten per model. Neem contact op om de exacte kosten op te vragen.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor mantelzorg aan huis? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!