Search
Generic filters

Mantelzorg ouderen

U bent hier: 

Mantelzorg is het verlenen van intensieve zorg aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. Mantelzorg voor ouderen komt steeds vaker voor. Deze mantelzorg wordt vaak verleend door een familielid of een ander persoon die dichtbij staat. Als mantelzorger biedt het veel voordelen als de hulpbehoevende dichtbij woont. Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden van mantelzorg voor ouderen.

Welke vormen van mantelzorg bestaan er voor ouderen?

Naarmate mensen ouder worden, hebben ze steeds vaker behoefte aan hulp en ondersteuning, maar veel ouderen willen toch zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Mantelzorg voor ouderen is hiervoor een oplossing, verschillende alternatieven zijn hiervoor beschikbaar. Verschillende vormen van mantelzorg stellen ouderen in staat om langer zelfstandig te blijven wonen en dichter bij een naaste te wonen. De drie woonvormen die DomusCura aanbiedt zijn:

Bent u benieuwd naar alle woonvormen voor ouderen? Bekijk ze hier.

Mantelzorg voor ouderen in een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is de meest voorkomende woonvorm voor mantelzorg voor ouderen. Een mantelzorgwoning is een aparte woning die op het terrein van de mantelzorger wordt geplaatst en los staat van de woning van de mantelzorger. Het biedt de zorgbehoevende de mogelijkheid om langer in de buurt van hun naaste te blijven wonen terwijl beide partijen privacy behouden. De woning kan ter plaatse worden gebouwd of prefab worden gemaakt, wat betekent dat deze kant-en-klaar vanuit de fabriek wordt geleverd en direct in de tuin kan worden geplaatst. DomusCura biedt standaard units van 12m² tot wel 100m² en alles daartussenin. Bekijk hier alle beschikbare standaardwoningen.

Mantelzorg voor ouderen in een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is een kleine, gelijkvloerse woning die efficiënt is ingericht en tegen het huis van de mantelzorger wordt aangebouwd. In tegenstelling tot de mantelzorgwoning is de aanleunwoning verbonden aan de woning van de mantelzorger en kan er zelf gekozen worden of er een doorgang wordt gecreëerd. De woning bevat alle benodigdheden voor mantelzorg voor ouderen, waaronder een woonkamer met eetgedeelte, een eigen keuken, een badkamer en een slaapkamer. De aanleunwoning kan aangepast worden aan de wensen van de bewoner.

Mantelzorg voor ouderen in een kangoeroewoning?

Net zoals bij de aanleunwoning, is ook de kangoeroewoning een woning die verbonden is aan de woning van de mantelzorger. Echter, bij een kangoeroewoning is er altijd een directe verbinding tussen de twee woningen en kan er niet gekozen worden voor het al dan niet creëren van een doorgang. Een kangoeroewoning mag een maximale oppervlakte van 80m² hebben, wat het mogelijk maakt om deze compacte woning in de tuin te plaatsen. Meer weten over de voordelen van een kangoeroewoning? Lees dan verder.

Hoeveel kosten onze woningen?

Bij de aanschaf van een mantelzorgwoning, aanleunwoning of kangoeroewoning zijn er verschillende kosten waar rekening mee moet worden gehouden. De prijzen zijn afhankelijk van de specifieke wensen van de zorgbehoevende. DomusCura hanteert standaardprijzen voor alle modellen. Een mantelzorgwoning is verkrijgbaar vanaf €69.690, terwijl een aanleunwoning beschikbaar is vanaf €64.690. Voor een kangoeroewoning variëren de kosten per model. Neem contact op om de exacte kosten op te vragen.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor mantelzorg voor ouderen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Interieurtrends Lente 2024!

 Lees meer

Regels Vergunningsvrij Mantelzorgwoning Plaatsen

 Lees meer

De Voordelen van Mantelzorgwoningen

 Lees meer