Steeds meer ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen, omdat steeds meer zorginstellingen de deuren sluiten of kampen met een personeelstekort vanwege diverse bezuinigingen. Er ontstaat daarom een sterke behoefte aan prettige woonruimte, waar ook ouderenzorg geleverd kan worden. Een mantelzorgwoning, ook wel een zorgwoning of zorgunit genoemd, kan een uitkomst zijn.

Waarom een mantelzorgwoning?

Ouderenzorg is zeer veranderlijk en steeds meer zorgbehoevenden en hun zorgverleners kiezen voor ‘moderne’  woonoplossingen zoals mantelzorgwoningen in plaats van verzorgingstehuizen of bejaardentehuizen. De vergrijzing zorgt namelijk voor hoge kosten en te weinig capaciteit. Daarnaast kan door een mantelzorgwoning persoonlijke verzorging worden geboden, wat een erg prettige bijkomstigheid is.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning is een woning op privéterrein, zoals een tuin. Hierdoor is de mantelzorger vaak een familielid of andere naaste. De hulpbehoevende woont in de woning op privéterrein. Zo kan gemakkelijk intensieve zorg worden geboden op korte afstand.

Heeft u niet voldoende ruimte in uw tuin? Geen probleem. Op verschillende plekken in Nederland worden zorghofjes geplaatst. Hier hebben bewoners hun eigen privacy, maar leven zij toch samen met andere hulpbehoevenden. Lees hier meer informatie over de zorghofjes van Domus Cura.

Kosten van ouderenzorg op maat

Een mantelzorgwoning is van alle gemakken voorzien en kan worden aangepast aan uw wensen. Dit zorgt ervoor dat de kosten variëren. Wij denken graag met u mee om tot een passende oplossing te komen. Lees op deze pagina voor meer informatie over de kosten. Indien u meer informatie wenst over de exacte kosten, neem dan vrijblijvend contact met ons op om samen uw wensen te bespreken met betrekking tot ouderenzorg.

Vraag advies over mantelzorgwoningen aan

Summary
Ouderenzorg
Article Name
Ouderenzorg
Description
Zoekt u een woning waar ouderenzorg geboden kan worden? Lees op deze pagina meer over de mantelzorgwoningen en zorghofjes van Domus Cura.
Publisher Name
Domus Cura
Publisher Logo