Search
Generic filters

Prefab kangoeroewoning

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Prefab kangoeroewoning

Prefab kangoeroewoning

Heeft u een mantelzorgwoning op korte termijn nodig? Dan is een prefab kangoeroewoning een perfecte oplossing. Deze woning wordt kant-en-klaar gemaakt in onze eigen fabriek waardoor deze snel geleverd kan worden. Daarnaast is de woning geschikt voor het verlenen van intensieve mantelzorg doordat de woning direct in verbinding staat met de vaste woning. Dit zorgt voor minder reiskosten, tijd en kosten van een alternatief zoals een verzorgingstehuis. Vaak wordt het ook als prettiger ervaren omdat de zorg wordt verleend door een kennis of familielid en persoonlijk contact wordt behouden. Op deze pagina leest u meer over de voordelen en mogelijkheden van een prefab kangoeroewoning.

Wonen in een prefab kangoeroewoning

Bij DomusCura ondersteunen we bij het maken van de keuzes bij de aanschaf van een prefab kangoeroewoning om het wooncomfort zo optimaal mogelijk te maken voor de hulpbehoevende. Onze prefab kangoeroewoning Amalia bezit over een keuken met eetgedeelte, een ruime slaapkamer, badkamer met toilet en een knusse woonkamer. Door de compacte en veilige inrichting is de woning van alle gemakken voorzien en kan men zelfstandig wonen. De woning heeft een oppervlakte van 47,5m2 waarbij alles gelijkvloers is ingericht zodat ongelukken voorkomen kunnen worden. Daarnaast worden er duurzame materialen gebruiken waardoor de woning CO2 en energie besparend is. De prefab kangoeroewoning hoeft in principe alleen nog maar gemeubileerd te worden naar uw wensen. Uiteraard bent u vrij om gebruik te maken van de extra opties om de zorgwoning meer naar uw smaak te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden?
Bekijk ons prefab model Amalia hier

Vanwege de compacte woonoppervlakte kan de prefab kangoeroewoning makkelijk in een tuin worden geplaatst, mits hier voldoende ruimte voor is. De meeste gemeenten vragen om een doktersbewijs om een mantelzorgwoning in een tuin te laten plaatsen maar in sommige gemeenten is het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd voldoende.

Het voor- en nadeel van een prefab kangoeroewoning

Een prefab kangoeroewoning is snel te leveren en direct bruikbaar na het plaatsen ervan. Dit zorgt ervoor dat de dagelijkse bezoekjes niet meer nodig zijn en hulp kan snel geboden worden. Daarnaast woont de hulpbehoevende in een vertrouwde omgeving wat de kwaliteit van zorg verbetert.

• Geen lange reistijden voor de mantelzorger
• De hulpbehoevende verblijft in een vertrouwde omgeving
• Privacy voor zowel de mantelzorger als de hulpbehoevende
• Niet op zoek naar een nieuwe woning

Bij het plaatsen van een prefab kangoeroewoning moet u er rekening mee houden dat er vaak een aanpassing aan de vaste woning nodig is om de directe verbinding te maken. Dit kan als nadelig worden ervaren. Mocht u dit niet willen, dan heeft u ook de optie om een losse mantelzorgwoning te plaatsen. Hierdoor behoud u wat meer privacy, maar woont u nog steeds dichtbij.

Meer informatie?

Wilt u liever een mantelzorgwoning op maat? Bij DomusCura produceren we zowel kant-en-klare kangoeroewoningen, als zorgwoningen op maat. Bekijk alle keuzes in mantelzorgwoningen hier of neem contact op voor de mogelijkheden.

Vraag informatie aan

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer