Search
Generic filters

Prefab Mantelzorgwoning

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Prefab Mantelzorgwoning

Vanwege de hoge kosten, afstand en het verdelen van aandacht in een verzorgingstehuis, zien we de vraag naar mantelzorgwoningen stijgen. Het grootste voordeel aan een mantelzorgwoning is dat de hulpbehoevende dichtbij woont. Dit zorgt voor veel gemak, maar bespaart ook veel reistijd en kosten voor de mantelzorger. Ook het persoonlijk contact wordt op die manier behouden. Heeft u op korte termijn een mantelzorgwoning nodig? Dan is een prefab mantelzorgwoning een goede optie voor u. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden en kosten van een prefab mantelzorgwoning.

Wat is een prefab mantelzorgwoning?

Een prefab mantelzorgwoning is een woning die volledig in de fabriek wordt gemaakt en vervolgens kant-en-klaar opgeleverd wordt. Op die manier kan de zorgwoning direct in de tuin van de verzorger geplaatst worden. Het voordeel hiervan is dat onze zorgwoningen op korte termijn geleverd kunnen worden. Doordat de zorgwoning los staat van de vaste woning, behouden alle partijen hun eigen privacy, maar bent u toch dicht bij elkaar. Moet de woning na enige tijd verplaatst worden? Dit kan zonder dat dit constructieve gevolgen heeft.

Zorgeloos wonen in een prefab mantelzorgwoning

We hebben verschillende kant-en-klare mantelzorgwoningen die aan alle wensen voldoen. Onze prefab mantelzorgwoning Amalia heeft een woonoppervlak van 47,5 m2 en is verkrijgbaar vanaf €64.690 (incl. BTW). Deze instapklare woning biedt veel comfort vanwege zijn praktische indeling en de luxe materialen. Met een keuken, woonkamer met eet- en zitgedeelte en badkamer bevat de woning alles wat u nodig heeft. Alles is gelijkvloers en veilig ingericht zodat ongelukken voorkomen kunnen worden. Door gebruik van de duurzame materialen is de woning ook nog eens CO2 en energiebesparend. De prefab mantelzorgwoning hoeft in principe alleen nog maar gemeubileerd te worden naar uw wensen. Uiteraard bent u vrij om gebruik te maken van de extra opties om de zorgwoning meer naar uw smaak te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden of naar de prijzen van de mantelzorgwoningen? Neem dan contact met ons op.

prefab mantelzorgwoning amalia

>> Bekijk ons prefab model Amalia hier. <<

Voor wie is een prefab mantelzorgwoning geschikt?

De vraag naar mantelzorgwoningen stijgt door de toenemende vergrijzing, maar ook om hulp te kunnen verlenen aan chronisch zieken of mensen met een beperking. Een prefab mantelzorgwoning is een praktische oplossing wanneer intensieve hulp geboden moet worden. Dit wordt vaak gedaan door een naaste familielid of een vriend waardoor het fijn is om dicht bij elkaar te zijn. Op deze manier kan de bewoner van de zorgwoning dichtbij zijn of haar familie blijven en de persoonlijke zorg ontvangen die hij of zij verdient. Een prefab mantelzorgwoning hoeft niet persé gekocht te worden, het huren van een mantelzorgwoning is ook mogelijk.

Vanwege de compacte woonoppervlakte kan de prefab mantelzorgwoning makkelijk in een tuin worden geplaatst, mits hier voldoende ruimte voor is. De meeste gemeenten vragen om een doktersbewijs om een mantelzorgwoning in een tuin te laten plaatsen maar in sommige gemeenten is het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd voldoende.

Meer informatie?

Wilt u liever een mantelzorgwoning op maat? Bij DomusCura produceren we zowel kant-en-klare mantelzorgwoningen als zorgwoningen op maat. Bekijk onze andere modellen mantelzorgwoningen of neem contact op voor de mogelijkheden.

Vraag informatie aan

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Interieurtrends Lente 2024!

 Lees meer

Regels Vergunningsvrij Mantelzorgwoning Plaatsen

 Lees meer

Demomodel Leona nu te koop!

 Lees meer