Search
Generic filters

Prefab seniorenwoning

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Prefab seniorenwoning

Met een prefab seniorenwoning, ook wel wibo-woning of aanleunwoning genoemd, wordt het leven van de senioren zo makkelijk mogelijk gemaakt. Door het plaatsen van een prefab seniorenwoning kunnen ouderen zelfstandig blijven wonen en is de juiste zorg toch dichtbij.

Voor wie is de prefab seniorenwoning geschikt?

De seniorenwoning is geschikt voor ouderen van 55 jaar of ouder. Echter, deze worden vaak bewoond door ouderen met een hogere leeftijd. De woning zal altijd gelijkvloers gebouwd worden of met een lift. Prefab seniorenwoningen liggen vaak in de buurt van een verzorgingstehuis, maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor een losse variant die geplaatst wordt in de nabijheid van de mantelzorger. Hier lees je meer over op prefab zorgwoningen.

Wat zijn de voordelen van prefab seniorenwoning

Een prefab seniorenwoning is ideaal voor ouderen om zelfstandig te blijven wonen. Een prefab seniorenwoning heeft een aantal voordelen:
● Doordat het een prefab woning is, zal de woning volledig gemaakt worden in de fabriek. Hierdoor kan de woning kant-en-klaar geplaatst worden
● De seniorenwoning kan geplaatst worden in de buurt van andere lotgenoten, zodat ze niet eenzaam worden
● Geen drempels aanwezig in de woning
● De woning wordt zo praktisch mogelijk ingericht
● Door de volledige begeleiding van het eerste contact tot en met de oplevering van de seniorenwoning, kunt u samen met ons bepalen hoe de indeling en uitstraling eruit komt te zien, hiermee heeft u zelf ook invloed op de prijs van de zorgwoning.
● Sinds 2014 is er voor mantelzorgwoning geen vergunning meer nodig, waardoor het makkelijker wordt om deze aan te schaffen

Alternatief op een prefab seniorenwoning

Ouderenzorg wordt bij seniorenwoningen niet standaard verzorgd. Daarom is voor hulpbehoevenden een senioren minder geschikt. Vaak wordt er dan gedacht aan een bejaardentehuis of een aanleunwoning. Een oplossing die hiervoor minder bekend is, is een mantelzorgwoning. Wanneer een oudere mantelzorg nodig heeft, kan hij of zij dit krijgen van een mantelzorger. Hierbij kan er een mantelzorgwoning geplaatst worden op het terrein van de mantelzorger. Op deze manier is de mantelzorger altijd dichtbij en behoudt ieder zijn of haar privacy.

Bekijk alle mantelzorgwoning hier

Zorghofjes

Door de vergrijzing worden woningen in verzorgingshuizen of bejaardenhuizen steeds duurder. De kosten lopen hiervoor op en vaak is er een gebrek aan persoonlijke zorg, omdat de verzorgingshuizen overvol zitten. Bij het kopen van een prefab seniorenwoning heeft de bewoner het voordeel dat hij of zij de keuze heeft om bij andere ouderen te komen wonen. Daarom is het ook mogelijk om een seniorenwoning te kopen in een zorghofje. Een zorghofje is een complex waarin meerdere seniorenwoningen staan die met elkaar verbonden zijn. Meer weten over zorghofjes? Klik dan hier!

Meer informatie

Meer weten over prefab seniorenwoningen en over onze werkwijze? Vraag de brochure aan of neem contact met ons op via het formulier op deze pagina.

Vraag informatie aan

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer