Spring naar content

Prefab woningbouw

Wat is prefab woningbouw?

Vaak komt er een moment dat een oudere, gehandicapte of zieke niet meer op zichzelf kan wonen. Hiervoor is het geven van mantelzorg een prettige oplossing. Door het plaatsen van een mantelzorgwoning kan er persoonlijke zorg worden verleend en tegelijkertijd kan er veel tijd en kosten bespaard worden. Bij de bouw van woningen van DomusCura zijn er twee opties. De klant heeft de keuze tussen een ‘normale’ woning of een prefab woning.  Prefab woningbouw is het (bijna) volledig produceren van een woning in de fabriek en deze vervolgens kant en klaar opleveren. Na de productie wordt de woning dus direct op de desbetreffende locatie geplaatst.

Bij prefab woningbouw wordt er gewerkt met duurzame materialen om de woning zo verantwoord en duurzaam mogelijk te maken tegen een betaalbare prijs. Door de volledige productie in de fabriek heeft u geen overlast van de bouw. Ook hoeft u dan minder tijd in te plannen om de bouw mee te regelen. Een prefab woning bevat alles wat de zorgbehoevende nodig heeft. Denk hierbij aan een woonkamer met eetgedeelte, een ruimte slaapkamer en een eigen badkamer. Dit alles past al in een woonoppervlakte van 47,5m2. Mocht de zorgbehoevende het willen, is het een mogelijkheid om de woning uit te breiden. Verdere kenmerken van onze prefab woningbouw zijn:

  • Met infrarood plafondpanelen is de woning direct verwarmd. Per ruimte kan dit geregeld worden.
  • Weinig onderhoudskosten door het gebruik van duurzame materialen.
  • Opgeleverd met complete keuken, inclusief combimagnetron en inductie kookplaat.

Lees hier meer over de bouw van onze bouw van mantelzorgwoningen. Naast mantelzorgwoningen, biedt DomusCura ook kangoeroewoningen en aanleunwoningen aan.

Prefab woningbouw in vier stappen

Wij bieden vakkundige begeleiding vanaf de eerste kennismaking tot en met de oplevering. Tijdens dit gehele proces houden wij rekening met de wensen en behoeften. Op deze manier maken wij het zelfstandig wonen zo comfortabel mogelijk. Het gehele proces van de prefab woningbouw doorlopen wij in vier stappen:

  1. Eerst worden alle wensen en behoeften besproken voor het optimale leefgenot
  2. Daarna maken wij een ontwerpschets, waarin we alle wensen meenemen
  3. Is de ontwerpschets in overleg met de zorgbehoevende en de mantelzorger goedgekeurd? Dan starten wij met onze prefab bouw in onze fabriek
  4. Bij afronding van de woning wordt deze direct opgeleverd en op zijn plek gezet

Als u kiest voor een mantelzorgwoning behoudt u en de zorgbehoevende voldoende privacy. Een mantelzorgwoning wordt namelijk los van de woning van de mantelzorger geplaatst. Zo heeft iedereen zijn eigen plek, maar bent u toch dicht bij elkaar. Vaak is het ook mogelijk om de woning, zonder constructieve gevolgen, te verplaatsen. Daardoor is het echt een investering op lange termijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact op.

Voor wie is prefab woningbouw geschikt?

De toenemende vergrijzing is een groot probleem in Nederland. Hierdoor stijgen de wachtrijen voor verzorgingstehuizen. Ook worden de kosten alleen maar hoger. DomusCura biedt met een mantelzorgwoning een fijn alternatief. Met onze prefab woningbouw bieden wij een fijne plek voor de hulpbehoevende, terwijl deze de nodige zorg kan blijven behouden. De mantelzorgwoningen zijn geschikt voor ouderen, gehandicapten of chronisch zieken. Vaak is een doktersbewijs vanuit de gemeente verplicht, maar soms is het bereiken van de pensioenleeftijd al genoeg. Per gemeente zijn deze regels anders. Sinds 2014 is het gelukkig niet meer nodig om een vergunning te hebben: dit vergemakkelijkt de aankoop van een mantelzorgwoning.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor prefab woningbouw? Neem dan contact met ons op of vraag een brochure aan voor meer informatie.