Search
Generic filters

Prijzen prefab woningen

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Prijzen prefab woningen

Prijzen prefab woningen

De samenleving vergrijst steeds meer, hierdoor raken veel verzorgingstehuizen overvol. Een goede oplossing hiervoor zijn prefab woningen. Prefab woningen worden in onze fabrieken volledig geproduceerd. Daarna worden deze woningen kant-en-klaar opgeleverd. De prijzen van prefab woningen hangen af van uw wensen en behoeften. Onze standaard modelwoningen worden aangeboden vanaf €71.750,- tot €166,415,-. Uiteraard hangt dit volledig af van de aanpassingen die u graag ziet gebeuren. Neem gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van prefab woningen?

Een prefab woning zorgt ervoor dat u voor uw naasten kunt blijven zorgen, zonder daarvoor te hoeven reizen. Dit is natuurlijk ideaal, maar naast deze oplossing hebben prefab woningen nog meer voordelen:

• Wij begeleiden u volledig vanaf het eerste contact tot en met de oplevering. Hierdoor kunt u samen met ons bepalen wat de indeling wordt en hoe de woning er qua uitstraling uit komt te zien
• Alle prefab woningen van DomusCura zijn volledig geïsoleerd en praktisch ingericht
• Een prefab woning is sneller leverbaar en kan op korte termijn worden aangeschaft
• Voor een prefab woning is sinds 2014 geen vergunning meer nodig, dit maakt de aanschaf een stuk makkelijker

Bekijk hier alle prefab woningen

Welke prefab woningen biedt DomusCura aan?

DomusCura biedt verschillende prefab woningen aan. Elke woning heeft zijn eigen kenmerken, functionaliteiten en inrichtingen. DomusCura biedt de volgende prefab woningen aan:

• Prefab kangoeroewoning
• Prefab mantelzorgwoning
• Prefab seniorenwoning

Deze verschillende woningen hebben elk hun unieke eigenschappen, maar op één punt zijn ze aan elkaar gelijk. Het zijn namelijk allemaal prefab woningen. Dit betekent dat ze volledig in de fabriek geproduceerd worden, waarna ze direct in de tuin geplaatst kunnen worden.

Prefab kangoeroewoning

De laatste jaren is er een flinke toename in het aantal kangoeroewoningen te zien. Een prefab kangoeroewoning is een kleine woning die wordt verbonden aan de hoofdwoning. Dit kan bijvoorbeeld de woning van een mantelzorger zijn. De kangoeroewoning mag een maximale oppervlakte van 80m2 hebben. Daardoor is de woning compact genoeg om in de tuin van de mantelzorger te plaatsen. Doordat de kangoeroewoning verbonden moet worden aan de hoofdwoning, is hier wel vaak een aanpassing voor nodig. Mocht dit als nadelig worden ervaren, kunt u er ook voor kiezen om een losse mantelzorgwoning te plaatsen.

Prefab mantelzorgwoning

Een prefab mantelzorgwoning is een woning die wordt geplaatst in de tuin van een mantelzorger. Het grootste voordeel van een mantelzorgwoning is dan ook dat de hulpbehoevende dichtbij woont. Dit zorgt voor gemak, bespaart reistijd en bespaart kosten voor de mantelzorger. Een prefab mantelzorgwoning kan net zoals de kangoeroewoning direct in de tuin wordt geplaatst. De woning staat los van de woning van de mantelzorger. Hierdoor wordt de privacy behouden, maar bent u toch in de buurt van de hulpbehoevende. Is het nodig om de mantelzorgwoning te verplaatsen? Dit kan zonder constructieve gevolgen gedaan worden.

Prefab seniorenwoning

Een prefab seniorenwoning, vroeger ook wel een wibo woning genoemd, maakt het leven van senioren zo makkelijk mogelijk. Middels een seniorenwoning kunnen ouderen zelfstandig blijven wonen. De woning wordt dan ook aangepast aan de hand van de wensen en behoeften van de oudere. Een seniorenwoning is altijd gelijkvloers. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er een lift aanwezig. Ouderen vanaf 55 jaar komen in een aanmerking voor een seniorenwoning. Al doet de ervaring ons leren dat deze woningen vaak in gebruik worden genomen door ouderen met een hogere leeftijd. Een seniorenwoning ligt ten opzichte van een mantelzorgwoning niet in de tuin van mantelzorger, maar juist in de buurt van een verzorgingstehuis. Op deze manier is de nodige zorg altijd aanwezig.

Meer informatie nodig?

Wilt u meer informatie over prefab woningen? Neem dan contact met ons op of vraag een brochure aan!

Vraag informatie aan

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Demomodel Leona nu te koop!

 Lees meer

De Voordelen van Mantelzorgwoningen

 Lees meer

Onze visie voor 2024

 Lees meer