Spring naar content

Referenties

Plaatsing mantelzorgwoning DomusCura

Wat doe je als je in een noodsituatie zit? De een schakelt zijn gevoel zoveel mogelijk uit, de ander gaat er juist helemaal op af. Wij deden het laatste toen we in het vroege voorjaar 2018 te horen kregen dat wij beiden ongeneeslijk ziek waren. Ons leven veranderde in een roller-coaster. Toch was er een lichtpunt: een goede vriendin zou zo snel mogelijk bij ons komen wonen als mantelzorger. Onze noodgedwongen oriëntatie op mantelzorgwoningen was kort en haastig. DomusCura viel ons gelijk op. In combinatie met de presentatiestijl en de geboden mogelijkheden kregen wij een prettige, eerste indruk. Ziek en slecht voorbereid stapte we in de auto met nauwelijks iets als een programma van eisen. Alleen met een vaag beeld in ons hoofd en vooral de dringende vraag of het zou lukken om nog in de zomer de gewenste extra woonruimte te realiseren. We werden goed ontvangen en konden verschillende woningen ‘in wording’ bekijken. Het beeld werd scherper en de nieuwste technieken werden toegepast met hoogwaardige materialen. Maar vooral belangrijk voor ons was de persoonlijke benadering met oog en oor voor onze situatie. Er werd in de volle productieplanning van het bedrijf gezocht naar mogelijkheden om ons qua timing tegemoet te kunnen komen. Ook de vraag of plaatsing van de woning op onze moeilijk bereikbare locatie mogelijk was kon kort daarna positief beantwoord worden na een bezoek bij ons thuis. En zo gaven wij in de laatste week van mei onze opdracht en ons vertrouwen. Ons ‘huisje’ werd in productie genomen en zo’n drie maanden later, op maandag 2 september op zijn plek gezet, op zeer spectaculaire wijze. Nu we erop terugkijken beseffen we dat het eigenlijk een onmogelijke opgave was in zo’n korte tijd met daarin de zomervakanties en toch nog ‘hobbels’ qua transport en plaatsing. En door onverwachte ziekte-perikelen in die periode waren wij als opdrachtgever in de periode amper een goede sparring-partner om het gewenste maatwerk te kunnen leveren. Toch is het in orde gekomen, en hoe. Er is ons veel uit handen genomen en ons vertrouwen is terecht gebleken. Natuurlijk waren er paar kleine onderdelen die na plaatsing nog in orde gebracht moesten worden, maar het nazorgtraject is correct. We zijn blij met onze comfortabele mantelzorgwoning, het is een huis dat je ‘omarmt’ en ook nog eens heel mooi om naar te kijken! De naam ‘DomusCura’ is eenvoudig maar er gaat veel creativiteit achter schuil. Familie van Gestel en medewerkers: heel erg bedankt!!!

Fiebko & Ineke Flik
Mantelzorgwoning Vos

De keuze voor een mantelzorgwoning was al snel de beste optie voor mijn moeder. Ze is op leeftijd en ze stond op een lange wachtlijst voor een seniorenappartement. Ze ervaart het als prettig om bij ons in de achtertuin te wonen. Je hebt toch je eigen plekje en voor hulp is familie vlakbij. DomusCura heeft ons snel geholpen en was voor vragen altijd beschikbaar.

Vos
Referentie Wagtho

Mijn ouders wonen er nu een jaar en het bevalt hun goed! Fijne ervaring voor hen om zo te wonen op de plek waar je oud wil worden. Ik denk zelf dat dit een duurzame oplossing is en de investering in de zorgwoning het waard is. Wat ik terug ik hoor is dat het gelijkvloerse, overzichtelijke en handige echt een opluchting is waar ze toch langer tegenaan hebben gekeken. De plek voor een zorgwoning is vaak flexibel en kun je mooi aankleden. Inmiddels de tuin gedaan en ook de kipjes en geiten lopen in de 'tuin'. Mijn ouders zijn ware ambassadeurs voor zorgwoningen!

Waghto
Recensie keuken Verstegen

Na veel zoeken op internet kwam ik er achter dat DomusCura een breed assortiment aan mantelzorgwoningen aanbiedt. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën, die positief werden ontvangen en overgenomen.

Verstegen
Lariks woning Zonnemaire DomusCura

Voor het project Résidence Oud-Bommenede hebben wij een aantal zorgwoningen geplaatst. Uiteindelijke doelstelling is een woonproject van 17 zorgwoningen voor mensen die door bijvoorbeeld chemobehandelingen hebben gehad waar ze in alle rust kunnen revalideren. Onderstaand interview geeft een positief beeld over deze samenwerking:

- Hoe is dit initiatief ontstaan?
We hebben een camping. Kamperen is in het algemeen lastig voor mensen met een beperking zodra ze slecht ter been zijn of zorg nodig hebben. Nu zijn er weinig vakantiewoningen voor mensen met een beperking. Om een fijne vakantie ook voor deze mensen mogelijk te maken, passen wij onze recreatie aan door woningen te plaatsen welke onder andere geheel rolstoeltoegankelijk zijn.

- Wat is de belangrijkste doelstelling van het woonproject?
Vakantie mogelijk te maken voor iedereen die slecht ter been is, een zorgvraag heeft, hulpmiddelen nodig heeft zoals een tillift, een hoog/laag bed of in een rolstoel zich voort beweegt.

- Advies voor mensen die een soortgelijk project willen opstarten:
Verdiep je eerst in wat deze mensen nodig hebben. Probeer dit niet zelf in te vullen. Je voorkomt hiermee dat je latere aanpassingen moet doen. Een netwerk voor het leveren van zorg/verzorging. Niet iedere zorgorganisatie staat te springen om bij jou tijdelijk zorg te komen verlenen. Ze hebben het al druk genoeg. Naast de woning dient ook de directe omgeving rolstoeltoegankelijk te zijn.

- Wat zijn de ervaringen van de bewoners en van jullie binnen dit woonproject?
Bij dit project betreft het vakantie en dus tijdelijk verblijf, 98% is zeer tevreden. Een tweetal keren is het namelijk voorgekomen dat het hoog/laagbed iets te hoog was. De woningen worden als uiterst fijn ervaren. Wij zijn dan ook zeer tevreden over het resultaat en zien uit naar de verdere samenwerking met Domuscura voor dit woonproject.

Brenda B.C. Voet
Recensie mantelzorgwoning Asselt

Wij zijn super tevreden over DomusCura, een zeer goede communicatie van begin tot aan de oplevering. Wij zullen DomusCura zeer beslist aanbevelen bij anderen.

Fam. Asselt
Mantelzorgwoning recensie Heikoop DomusCura

“Wij zijn zeer tevreden en wonen nu in een prachtige mantelzorgwoning in de tuin achter ons voormalig huis waar onze zoon en schoondochter wonen. Fijn dicht bij elkaar.”

Henk Heikoop
Alexia Woning Demopark Almere DomusCura

“Uw informatie en werkwijze staat ver boven meerdere informatie die ik heb aangevraagd.
Een compliment voor u en uw firma!”

Johanne van Gils
Plaatsing mantelzorgwoning DomusCura

“Prettige contact, gehele proces goed verlopen met een prachtig eindproduct.”

Hoekert
Rabat DomusCura

“Voor mijn moeder zochten wij een mantelzorgwoning. Vanwege het tijdsgebrek hebben wij gekozen voor het showmodel wat reeds klaargemaakt was. Geheel naar onze tevredenheid zijn hier nog kleine aanpassingen aan verricht. Wij zijn zeer tevreden over de correcte behandeling en met name over het praktische inzicht van de heer van Gestel.”

Mevrouw A. Timmermans
Werkzaamheden DomusCura

Gisteren hebben wij uitgebreid op 20-02-2020 de offerte doorgenomen met Thijs en Cora. Ties was helaas afwezig door ziekte, maar wat zijn het toch geweldige mensen. Ze denken met je mee en ze proberen de ruimte die je hebt zo efficiënt mogelijk te benutten. Wij zijn dan ook zeer tevreden over het verloop. Bijvoorbeeld Hanneke de tekenaarster die paraat zit achter de tekentafel. De wijzigingen in het ontwerp werden ter plekke aangepast. We kunnen bijna niet wachten tot ons huisje er echt staat. 
Domuscura bedankt!!

Van den Loo
Mantelzorgwoning DomusCura

Familie Kooij heeft bij ons voor het type Azalea gekozen, die verwarmd wordt middels vloerverwarming i.c.m. zonnepanelen. 'We vinden het een prettig huisje en de keuken is geweldig. De tuin is mooi aangelegd, en alle overige werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Het ziet er gewoon top uit, al zeggen we het zelf! De zonnepanelen werken ook goed. Het huisje is heerlijk warm, maar ook koel als het nodig is. De complimenten voor het hele team en het mooie product dat jullie leveren.

Kooij
Binnenkant mantelzorgwoning DomusCura

Voor mijn schoonmoeder van eind 80 jaar zochten wij een mantelzorgwoning. Na veel zoeken op internet kwam ik er achter dat Domuscura een in positieve zin afwijkend scala aan mantelzorgwoningen aanbiedt. Daarbij werd duidelijk dat het gaat om echte mantelzorgwoningen en geen gewone chalets met nauwe (door)gangen en deuren. Nee, echt maatwerk, uniek naar eigen behoeften. Met een maatwerkaanpassing werd uiteindelijk toch de beoogde uitvoering gerealiseerd. Er was veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën, die positief werden ontvangen en overgenomen. De service is prima. Eventuele tekortkomingen worden snel en correct opgelost. En bovenal het woongenot van mijn schoonmoeder!

Staal
Mantelzorgwoning DomusCura Recensie

Voor de familie Sonnevelt waren een paar dingen belangrijk; een ruime en duurzame woning met een unieke uitstraling. Hun keus is gevallen op het type Begonia. ‘Het was een vriendelijk ontvangst en ze hadden veel woningen in hun fabriek staan om te bekijken. Er was veel mogelijk en het voelde vertrouwd. Dit vonden wij prettig en dit heeft ervoor gezorgd dat wij voor Domuscura kozen. De woningg is comfortabel en makkelijk schoon te maken. Het is lekker gelijkmatig warm door de vloerverwarming, dat is erg comfortabel. De woning konden wij zelf samenstellen, je krijgt er wel hulp en advies bij maar verder konden wij het naar eigen zin ontwerpen. Echt een huis op maat!’

Sonneveld
Plaatsing mantelzorgwoning DomusCura

Mijn moeder kon niet meer alleen wonen. Een mantelzorgwoning leek ons een ideale oplossing. Wonen in een vertrouwde omgeving met de zorg van haar naaste. Wij hebben uiteindelijk voor Domuscura gekozen omdat zij echt gespecialiseerd zijn in zorgwoningen. Ze denken mee in de inrichting vanuit een zorgwoning, niet vanuit een camping woning o.i.d.

Nooitgedacht
Binnekant Lariks zorgwoning

In eerste instantie ga je nadenken over de woonvorm als je ouder wordt, en in mijn geval wilde ik liever niet weg uit mijn vertrouwde leefomgeving. Toen ik op zoek ging naar de geschikte bouwer, kwam ik al gauw bij Domuscura terecht. Ik ben afgegaan op mijn gevoel, dat wil zeggen, de uitleg en begeleiding die ik kreeg voor deze vorm van wonen vond ik erg prettig en professioneel bij Domuscura. Ik woon nu ruim 2 jaar in de woning en alles bevalt mij heel goed. Vooral het lichtinval vind ik fijn. Gewoon een heerlijke woning!

Maas
Begonia woning DomusCura

Wij kwamen bij dit plan uit omdat de gezondheid van mijn man achteruit ging en wij wilden niet verhuizen naar een andere omgeving. Bij verschillende bedrijven wezen kijken, dan vallen er toch wat af vanwege communicatie en vertrouwen. Domuscura gaf ons gelijk een goed gevoel. Het mee denken en uitwerken van plannen ging in goed overleg. De keuze dan voor een mantelzorg woning is geweldig. We wonen nu geruime tijd in het huis en de nazorg voor de problemen worden zorgvuldig opgelost.

Joke en Peter Gijsbers Litjens
Begonia mantelzorgwoning DomusCura

Er was al uitgebreid nagedacht over het ontwerp. Samen met Thijs en onze eigen architect zijn wij tot een prachtig eindresultaat gekomen en met een praktische indeling. Via de grote glazen puien kijk ik uit over mijn tuin. Ik ben alleen en dan is het een fijn idee om in de buurt van mijn kinderen te wonen. Ik woon al geruime tijd in de woning en ben zeer tevreden.

De Graaf
Plaatsing mantelzorgwoning DomusCura

Vanwege het onderhoud aan de hoofdwoning hebben wij besloten om een mantelzorgwoning te kopen. Dit werd voor ons steeds lastiger en daarom vonden wij dit de juiste beslissing. Via het internet zijn wij bij Domuscura terecht gekomen. In eerste instantie zagen wij erg op tegen alle voorbereidingen. Domuscura heeft alles voor ons uit handen genomen. Wij hebben enkel de juiste woning samengesteld. Tussendoor zijn wij nog een paar keer op bezoek geweest om in de fabriek te kijken bij de woning. Wij hebben alles als zeer prettig ervaren.

Bleeker
Zonnepanelen zorgwoning DomusCura

Onze dochter en schoonzoon hebben ons geadviseerd om over te gaan op het kopen van een mantelzorgwoning. Op deze manier kunnen wij toch (nog) onafhankelijk bij elkaar wonen op vertrouwd terrein.
Ik werd door vrienden getipt over Domuscura en wij hadden gelijk een goed gevoel bij ons bezoek in Veenendaal.
 Het fijnste aan de woning is dat alles op de begane grond zit en dat alles makkelijk te onderhouden is. Verder werken de zonnepanelen goed en heeft de woning een aangename temperatuur.

Andeweg
Anjer woning Bennekom DomusCura

Wij wonen hier al 45 jaar wonen en wij wilden blijven wonen op deze plek!! Met onze zoon is dit een goede oplossing! Na wat zoeken op de computer zijn wij bij Domuscura uitgekomen. We zijn gaan kijken, en vonden de woningen in de fabriek heel mooi en bovendien is het vlak bij ons, zodat we makkelijk konden gaan kijken tijdens de bouw! Dit was nooit een probleem en dat is een prettige ervaring. De woning bevalt prima, we kunnen eigenlijk niet zeggen wat het beste bevalt, eigenlijk alles! We zijn heel blij met ons huisje!

Bosveld
Van de Graaf DomusCura

Hoi Allemaal Graag wil ik iedereen bedanken voor ons mooie en fijne huis! Wij zijn er echt hartstikke gelukkig mee. Van te voren was ik bang dat het even zou gaan duren voordat we ons thuis zouden voelen in de mantelzorgwoning maar het voelt al echt als ons huis. Mijn man en ik zijn erg blij met de goede en nette afwerking. Het huis is nog mooier geworden dan onze verwachting. Op advies heeft de buitenkant nu zulke mooie natuurlijke kleuren. De binnenkant is lekker ruim en wij kijken uit naar de komende jaren. Duizend Maal dank iedereen van Domuscura!

de Graaf