Spring naar content

Seniorenwoning Den Haag

Waarom een seniorenwoning in Den Haag?

Een seniorenwoning, voorheen ook wel een wibo woning genoemd, maakt het leven van senioren in Den Haag zo makkelijk mogelijk. Ouderen kunnen zelfstandig blijven wonen, doordat een seniorenwoning wordt aangepast op basis van de wensen en behoeften van de bewoner. Een seniorenwoning in Den Haag is geschikt voor ouderen vanaf 55 jaar. Echter, meestal ligt deze leeftijd een stuk hoger. Dit is wel situatieafhankelijk, mocht u op jongere leeftijd een seniorenwoning nodig hebben, is dit ook toegestaan. De woningen zijn altijd gelijkvloers of hebben een lift.

Een seniorenwoning ligt vaak in de buurt van een verzorgingshuis zodat er ook de mogelijkheid is om ouderenzorg te verlenen aan de bewoner. In Den Haag zijn veel verzorgingstehuizen, daarom is een seniorenwoning in Den Haag goed mogelijk. Daarnaast is de woning meestal gelegen in een complex met andere seniorenwoningen. Zo is er voor ouderen de mogelijkheid om in contact te komen met anderen. Dit gaat een groot probleem in Den Haag tegen; de vereenzaming. Een seniorenwoning verhelpt dit probleem echter niet helemaal. Vaak wonen ouderen niet dicht bij hun naasten en zijn ze zelf niet mobiel genoeg om deze te bezoeken.

Alternatief op een seniorenwoning in Den Haag; de mantelzorgwoning

Bij een seniorenwoning ontvangen de bewoners in de meeste gevallen niet standaard ouderenzorg. Voor hulpbehoevende ouderen is daarom een seniorenwoning minder geschikt. Een voor de hand liggend alternatief is dan een bejaardentehuis of een aanleunwoning. Door de vergrijzing is er vrijwel altijd een wachtrij voor een bejaardentehuis. De hulpbehoevende moet daarom lang wachten voor dat zij er daadwerkelijk kan gaan wonen.

Een minder bekend, maar opkomend alternatief is een mantelzorgwoning. Wanneer ouderen intensievere zorg nodig hebben, kan hij of zij dit ontvangen van een mantelzorger. Het plaatsen van een mantelzorgwoning op het woonterrein van de mantelzorger, maakt dit een stuk eenvoudiger. Zo is de mantelzorger altijd dichtbij en behouden zowel de verzorger als de hulpbehoevende beide hun privacy omdat men in een eigen, losstaande woning woont. DomusCura levert ook mantelzorgwoningen die volledig in de fabriek zijn gebouwd. Dit wordt een prefab mantelzorgwoning genoemd. Na de volledige productie in de fabriek, wordt deze rechtstreeks geplaatst op de uitgekozen locatie. Na de plaatsing kan de hulpbehoevende direct zijn of haar intrek maken in de nieuwe woning.

Bij DomusCura bouwen we verschillende modellen mantelzorgwoningen, ook in Den Haag. Deze starten bij een oppervlakte van 46 m2 en kunnen oplopen tot maar liefst 125m2 woon oppervlakte. Er is genoeg ruimte om deze woning compleet aan te passen naar uw wensen en behoeften. Denk hierbij aan aangepast sanitair, een verhoogde keuken of een woning zonder dorpels. U kunt een overzicht van al onze modellen hier bekijken.

mantelzorgwoning of seniorenwoning

Mantelzorgwoning ‘Lariks’. Bekijk dit model hier

Mantelzorgwoning vs. Zorghofjes

Mantelzorgwoningen voldoen aan de vraag van de toenemende vergrijzing, met als gevolg overvolle verzorgingshuizen, hoge kosten en het gemis van persoonlijke zorg. Een voordeel van een aanleunwoning, bejaardentehuis of seniorenwoning is dat de ouderen in de buurt van andere lotgenoten wonen. Naast hun lotgenoten, heeft de zorgbehoevende ook nog de keuze om in de buurt van hun naaste te blijven wonen. Dit maakt het wonen in een mantelzorgwoning zeer lucratief. Echter is het ook mogelijk om een mantelzorgwoning te kopen in een zorghofje. Een zorghofje is een complex wat bestaat uit meerdere mantelzorgwoningen die aan elkaar verbonden zijn. Het fijne hieraan is dat ouderen bij elkaar in de buurt wonen en veel sociaal contact hebben. Dit gaat het vereenzamen tegen. Daarnaast is het voor een zorgverlener ook erg praktisch wanneer een groep zorgbehoevenden op één plek wonen; zo kan de verzorger snel zorg verlenen aan alle bewoners van het zorghofje. Meer weten over zorghofjes? Klik dan hier.

zorghof

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over een seniorenwoning in Den Haag of over onze verschillende mantelzorgwoningen? Neem dan contact op!