Search
Generic filters

Seniorenwoning te koop

U bent hier: 

Bent u op zoek naar een seniorenwoning die te koop staat? Deze woningen zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen vanaf 55 jaar om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. De woning wordt aangepast aan de behoeften van de bewoners en ingericht naar hun wensen. Seniorenwoningen zijn vaak in de buurt van verzorgingstehuizen te vinden zodat er zorg op maat verleend kan worden en bewoners hun gevoel van zelfstandigheid kunnen behouden. Is er meer zorg nodig, dan kan een mantelzorgwoning op de grond van de mantelzorger uitkomst bieden. Een ideale oplossing met voordelen zoals minder reistijd, behoud van privacy en persoonlijk contact. Zoekt u een seniorenwoning? Wij hebben verschillende seniorenwoning te koop staan. Ontdek ons aanbod en neem gerust contact met ons op!

Voor wie is een seniorenwoning geschikt

Op zoek naar een praktische en prettige oplossing om zelfstandig te kunnen blijven wonen met extra aandacht en zorg? Dan is een seniorenwoning wellicht iets voor u. Het is ook een uitkomst voor mantelzorgers die ontlast willen worden in hun taken en zorgt ervoor dat u langer in de buurt van een naaste kunt blijven wonen. Door de toenemende vergrijzing neemt de vraag naar kwalitatieve seniorenwoningen sterk toe, omdat wachttijden in verzorgingstehuizen oplopen. Een seniorenwoning biedt daarbij de mogelijkheid om persoonlijke aandacht te geven aan ouders/familieleden en behoudt tegelijkertijd iedereen de nodige privacy. Wonen jullie dichtbij genoeg om de gewenste zorg en aandacht te verlenen? Ontdek ons aanbod van seniorenwoningen die te koop staan en maak gerust een afspraak voor meer informatie!

Seniorenwoning

Bouwwijze seniorenwoning DomusCura

Wanneer u op zoek bent naar een seniorenwoning die te koop staat en die volledig naar uw wensen wordt gebouwd, dan bent u bij DomusCura aan het juiste adres. Bij ons bent u verzekerd van maatwerk, waarbij we aan de hand van een schetsontwerp samen met u alle wensen doornemen. Of u nu behoefte heeft aan een extra toilet, logeerkamer, berging of overdekt terras: de mogelijkheden zijn zeer divers.
Bij DomusCura zijn we ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Zo kunnen wij onze seniorenwoningen voorzien van zonnepanelen die alle ruimtes verwarmen. Wij maken geen gebruik meer van gas in onze woningen, omdat we dit niet meer van deze tijd vinden. Dit zorgt niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een flinke kostenbesparing vanwege de hoge gasprijzen van tegenwoordig. Met zonnepanelen in combinatie met infraroodverwarming kunnen wij uw seniorenwoning zeer energiezuinig maken. Als u wilt, is ook vloerverwarming mogelijk in combinatie met een lucht/warmtepomp.

Alternatief op een seniorenwoning; de mantelzorgwoning

Seniorenwoningen bieden meestal geen ouderenzorg aan als standaarddienst, waardoor het minder geschikt is voor hulpbehoevende ouderen. Een bejaardentehuis of aanleunwoning is dan een voor de hand liggend alternatief. Er is echter ook een opkomend alternatief: de mantelzorgwoning. Bij intensievere zorg kan een mantelzorger hulp bieden aan ouderen. Het plaatsen van een mantelzorgwoning op het woonterrein van de mantelzorger maakt dit eenvoudiger, omdat de zorgverlener altijd dichtbij is en beide partijen hun privacy behouden.

Bij DomusCura bieden we verschillende modellen van mantelzorgwoningen aan, die variëren van 46 m² tot maar liefst 125 m² aan woonoppervlakte. Onze woningen zijn volledig aanpasbaar aan uw wensen en behoeften, bijvoorbeeld aangepast sanitair, een verhoogde keuken of een woning zonder dorpels. Bekijk hier een overzicht van al onze modellen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze seniorenwoningen die te koop staan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u verder te helpen!

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer