Spring naar content

Seniorenwoning

Wat biedt een seniorenwoning?

Een seniorenwoning, voorheen ook wel een wibo woning genoemd, maakt het leven van senioren zo makkelijk mogelijk. Ouderen kunnen zelfstandig wonen in een aangepaste woning. Een seniorenwoning is geschikt voor ouderen vanaf 55 jaar. Echter, meestal ligt deze leeftijd een stuk hoger. De woningen zijn altijd gelijkvloers of hebben een lift. Vaak is het gelegen in de buurt van een verzorgingshuis. Daarnaast is de woning meestal in een complex met andere seniorenwoningen. Zo is er voor ouderen de mogelijkheid om in contact te komen met anderen.

Alternatief op een seniorenwoning

Bij een seniorenwoning ontvangen de bewoners in de meeste gevallen geen zorg. Voor hulpbehoevende ouderen is daarom een seniorenwoning minder geschikt. De voor de hand liggende alternatieven zijn dan bejaardenhuizen of aanleunwoningen. Een minder bekend, maar opkomend alternatief zijn mantelzorgwoningen. Wanneer een oudere mantelzorg behoeft, kan hij of zij dit ontvangen en is het leefgebied in dezelfde omgeving. Een mantelzorgwoning kan namelijk geplaatst worden in de tuin van de mantelzorgwoning.

Zorghofjes

Mantelzorgwoningen voldoen aan de vraag van de toenemende vergrijzing, met als gevolg overvolle verzorgingshuizen, hoge kosten en het gemis van persoonlijke zorg. Een voordeel van een aanleunwoning of bejaardenhuis of seniorenwoning is dat de ouderen in de buurt van lotgenoten. Echter is het ook mogelijk om een mantelzorgwoning te kopen in een zorghofje. Lees meer over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zorghofjes.

Meer informatie

De prijs van een mantelzorgwoning is afhankelijk van de verschillende faciliteiten en uw wensen. We kunnen wel een indicatie geven van de kosten voor het bouwen. Lees daarvoor verder op deze pagina. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de exacte kosten van een mantelzorgwoning.