Spring naar content

Tiny house vergunning

Heeft u een vergunning nodig voor een tiny house?

Het antwoord op deze vraag is “ja”. Een vergunning voor een tiny house moet aangevraagd worden bij de gemeente. Middels deze vergunning krijgt u toestemming voor het bouwen van de tiny house op de door u gekozen aangegeven grond. Hierbij wordt er gekeken naar een aantal bouwtechnische eisen zoals: veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid. Mocht u een tiny house willen verhuren, dan heeft u hier ook een vergunning voor nodig.

Wat is een tiny house?

Bij een tiny house wordt vaak gedacht aan een vakantiewoning of tuinhuis, maar een tiny house kan ook als volledige woning gebruikt worden. Wanneer u opzoek bent naar een kleine woning is een tiny house ideaal. In een tiny house kunt u energiezuinig leven, zonder dat u hier de lasten van ondervindt. In dit blog vertellen we meer over het regelen van een vergunning voor een tiny house en waar deze geplaatst kan worden.

Waar kunt u een tiny house plaatsen?

Een tiny house wordt het meest optimaal benut als het ook daadwerkelijk is aangesloten op het water- en elektriciteitsnet. Dit betekent dat de tiny house op een vaste plek staat en niet op wielen verplaatsbaar is. Voor een tiny house met een vaste plaats zijn er twee opties voor plekken waar u de tiny house kan plaatsen:

• Als u een stuk grond hebt waar u op mag bouwen is dit een ideale optie. Hierbij hoeft u alleen maar aan een aantal eisen te voldoen, waardoor het gemakkelijk is om hierop een tiny house te plaatsen.
• Als tweede is het mogelijk om uw tiny house te bouwen op iemand anders zijn grond. Het komt vaak voor dat u zelf geen ruimte hebt, maar juist wel iemand kent die een groot stuk grond bezit. Op deze manier kunt u ondanks het gebrek aan ruimte, toch een tiny house plaatsen.

Meer informatie over onze tiny houses

Wilt u meer weten over onze tiny houses en over onze werkwijze? Vraag meer informatie aan via het formulier op deze pagina, of neemt contact met ons op en u hoort zo spoedig mogelijk van ons.