Search
Generic filters

Tiny house

U bent hier: 

Wat is een tiny house?

Een tiny house is een huis dat op een innovatieve manier gebouwd is. Het biedt meer financiële vrijheid dan een normaal huis. Daarnaast hebben bewoners van een tiny house een kleinere ecologische voetafdruk omdat er kleiner en compacter wordt geleefd. In veel gevallen heeft een tiny house een grootte tussen 15 en 50 m². Oorspronkelijk is deze trend uit Amerika overgewaaid door de verwoesting van veel huizen door orkanen. Mensen die in tiny houses wonen hechten over het algemeen minder aan materiaal en zijn op zoek naar vrijheid. DomusCura heeft tiny houses beschikbaar in o.a. de Veluwe, Friesland, Den Helder, Almere, Den Haag.

Voor wie bouwen wij tiny Houses?

Of u nou projectontwikkelaar, aannemer of investeerder bent: u zoekt een betrouwbare partij die Tiny houses voor u kan ontwikkelen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van mantelzorg- en chaletwoningbouw, zijn wij in staat in korte tijd energieneutrale tiny houses op te leveren. Wij bieden standaard modellen, kunnen een maatwerkhuisje bouwen óf realiseren de hele fase voor u: van design tot oplevering.

Ecologisch wonen in een tiny house

Één van de redenen om te kiezen voor het wonen in een tiny house is vanuit milieu-oogpunt. Onze modellen kunnen worden uitgerust met een aantal innovatieve snufjes waardoor de ecologische voetafdruk wordt beperkt. Door te kiezen voor een tiny house van Domus Cura, profiteert u van de volgende voordelen:

  • CO2- en energiebesparend
  • Lange levensduur met hoog rendement
  • Aangename verwarming door infrarood
  • Geen verspreiding van ziekte en schimmels door infrarood verwarming
  • Uniek wandsysteem met ononderbroken isolatieschil van 100 cm EPS
  • Ruimtebesparend
  • Betaalbaar
  • Geen onderhoudskosten

Wetgeving rondom tiny houses in Nederland

De wetgeving rondom tiny houses wijkt niet veel af van ‘normale’ woningen. Allereerst moet er worden voldaan aan het bestemmingsplan. Bij de bouw van een tiny house is een kavel benodigd met als bestemming ‘wonen’. Een tiny house wordt namelijk gezien als een pand met permanente bewoning. Om een tiny house te kunnen bouwen moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Een omgevingsvergunning kan worden aangevraagd bij het omgevingsloket. Wij kunnen u eventueel meehelpen met de organisatie hiervan, neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Kosten bouw tiny houses

De kosten van tiny houses is erg uiteenlopend. Afhankelijk van de wensen kan het kleinste model worden opgeleverd vanaf € 25.000,-. Voor een compleet voorstel voor de realisatie van meerdere woningen of voor maatwerk, kunt u het beste contact opnemen met ons.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer