Search
Generic filters

Tiny house Almere

U bent hier: 

Wat zijn tiny houses in Almere?

Een tiny house is een klein huis dat op een innovatieve manier gebouwd is en door de compacte inrichting van alle gemakken voorzien is. De standaard grootte van een tiny house is 38m², maar kan worden uitgebreid tot maximaal 50m². Dit maakt dat de woning geschikt is voor maximaal 4 personen. De filosofie erachter is om tevreden te zijn met wat je hebt en minder waarde te hechten aan materialisme. De lage aanschafkosten en het duurzame leven maken het wonen in een tiny house betaalbaar en erg aantrekkelijk. DomusCura levert en bouwt tiny houses in heel Nederland, waaronder in Almere. Bent u van plan om in Almere te gaan wonen of woont u daar al en heeft u interesse in een tiny house? Neem dan gerust contact met ons op!

De voordelen van een tiny house in Almere

Een tiny house bevat alles wat je nodig hebt; een woonkamer met eetgedeelte, een badkamer, slaapkamer en een eigen keuken. Bij andere wensen kan een tiny house altijd volledig op maat worden gemaakt. Een tiny house biedt dus de voordelen die een ‘gewoon’ huis ook heeft, maar dan met een praktische inrichting. Naast dat de aanschaf van een tiny house financieel meer vrijheid biedt, maakt de compacte manier van leven de woning ook milieuvriendelijker. De tiny houses van DomusCura zijn namelijk energieneutraal. Zo is een tiny house onderhoudsvriendelijk, CO2- en energiebesparend, daarbij heeft de woning een lange levensduur met hoog rendement. Bovendien beschikt de tiny house over aangename infraroodverwarming, waardoor de verspreiding van ziekten en schimmels in de woning wordt voorkomen.

Tiny house kopen in Almere

DomusCura bouwt tiny houses door heel Nederland. Op dit moment is Almere een voorloper als het gaat om tiny houses. Er zijn al permanente locaties waar tiny houses te vinden zijn. De kosten voor een tiny house zijn afhankelijk van uw specifieke wensen en behoeften. DomusCura biedt al een tiny house aan vanaf €25.000,-. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de aanpassingen die we kunnen doorvoeren om aan uw specifieke wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een compleet voorstel te ontvangen.

Wetgeving rondom tiny houses in Nederland

De wet- en regelgeving omtrent tiny houses is vrijwel identiek aan die van een standaard woning. Voordat de bouw van start kan gaan, moet er een bestemmingsplan worden opgesteld en moet u beschikken over een kavel met de bestemming ‘wonen’. Aangezien een tiny house wordt beschouwd als een permanente woning, zijn dezelfde regels van toepassing als bij een standaard woning. Bovendien is het nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen, hetgeen het beste kan worden gedaan via het omgevingsloket. Nadat deze stappen zijn doorlopen, kan de bouw beginnen.

Meer informatie over tiny houses

Heeft u interesse in een tiny house of wilt u graag meer informatie ontvangen? Bij DomusCura denken we graag met u mee! Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct onze brochure aan.

Vraag informatie aan

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer