Spring naar content

Tiny house Den Helder

Wat zijn tiny houses?

Een tiny house is een klein huis dat op een innovatieve manier gebouwd is en door de compacte inrichting van alle gemakken voorzien is. De standaard grootte van een tiny house is 38m², maar kan worden uitgebreid tot maximaal 50m². Dit maakt dat de woning geschikt is voor maximaal 4 personen. De filosofie erachter is om tevreden te zijn met wat je hebt en minder waarde te hechten aan materialisme. De lage aanschafkosten en het duurzame leven maken het wonen in een tiny house betaalbaar en erg aantrekkelijk. DomusCura bouwt en levert tiny houses in heel Nederland, ook in Den Helder. Woont u in Den Helder? Of bent u van plan om in Den Helder te gaan wonen en heeft u interesse in een tiny house? Neem dan contact op!

De voordelen van een tiny house

Een tiny house bevat alles wat je nodig hebt; een woonkamer met eetgedeelte, een badkamer, slaapkamer en een eigen keuken. Bij andere wensen kan een tiny house altijd volledig op maat worden gemaakt. Een tiny house biedt dus de voordelen die een ‘gewoon’ huis ook heeft, maar dan met een praktische inrichting. Naast dat de aanschaf van een tiny house financieel meer vrijheid biedt, maakt de compacte manier van leven de woning ook milieuvriendelijker. De tiny houses van DomusCura zijn namelijk energieneutraal. Zo is een tiny house onderhoudsvriendelijk, CO2- en energiebesparend. Daarbij heeft de woning een lange levensduur met hoog rendement. Ook heeft de tiny house een aangename verwarming door infrarood, dit zorgt ervoor dat er geen ziektes of schimmels in de woning verspreid kunnen worden.

tiny house

Tiny house kopen in Den Helder

DomusCura bouwt tiny houses door heel Nederland en is ook actief in Den Helder. Op dit moment is Den Helder een voorloper als het gaat om tiny houses. Er zijn al permanente locaties waar tiny houses te vinden zijn. De kosten van een tiny house zijn afhankelijk van de wensen en behoeften. DomusCura kan al een tiny house opleveren van €25.000,-. De grootte van het bedrag is afhankelijk van de aanpassingen die doorgevoerd worden aan de hand van uw wensen. Neem gerust contact op, om een compleet voorstel met ons door te nemen.

Wetgeving rondom tiny houses in Nederland

De wetgeving rondom tiny houses is bijna hetzelfde als die van een ‘standaard’ woning. Voorafgaand aan de bouw moet een bestemmingsplan opgesteld worden. Ook is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van kavel met als bestemming ‘wonen’. Dit komt omdat een tiny house wordt als gezien als een permanente woning, daarom gelden hiervoor dezelfde regels als bij een standaardwoning. Ook moet er een omgevingsvergunning aangevraagd worden, dit kunt u het beste doen bij het omgevingsloket. Na deze stappen kunnen wij beginnen met de bouw.

Meer informatie over tiny houses

Heeft u interesse in een tiny house of wilt u graag meer informatie ontvangen? Bij DomusCura denken we graag met u mee! Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct onze brochure aan.