Spring naar content

Tiny house Groningen

Tiny house kopen in Groningen

DomusCura bouwt tiny houses door heel Nederland en is ook actief in Groningen. Op dit moment is Groningen een voorloper als het gaat om tiny houses. Er zijn al permanente locaties waar tiny houses te vinden zijn. De kosten van een tiny house zijn afhankelijk van de wensen en behoeften. Een tiny house is al leverbaar vanaf €25.000,-. Aan de hand van uw wensen kunnen er aanpassingen worden doorgevoerd, dit verandert de grootte van het totale bedrag. Voor een compleet voorstel, neem gerust contact op.

Wat zijn tiny houses?

Een tiny house is een klein huis dat op een innovatieve manier gebouwd is en door de compacte inrichting van alle gemakken voorzien is. De standaardgrootte van een tiny house is 38m², maar kan worden uitgebreid tot maximaal 50m². Dit maakt dat de woning geschikt is voor maximaal 4 personen. De filosofie achter de tiny houses is om tevreden te zijn met wat je hebt en minder waarde te hechten aan materialisme. De lage aanschafkosten en het duurzame leven maken het wonen in een tiny house aantrekkelijk en betaalbaar. DomusCura bouwt en levert tiny houses in heel Nederland, dus ook in Groningen. Woont u in Groningen? Of bent u juist van plan om in Groningen te gaan wonen en is een tiny house hierbij een optie? Neem dan snel contact op en DomusCura helpt u verder.

De voordelen van een tiny house

Een tiny house bevat alles wat u nodig heeft; een woonkamer met eetgedeelte, een badkamer, slaapkamer en een eigen keuken. Bij andere wensen kan een tiny house altijd volledig op maat worden gemaakt. Een tiny house biedt dus de voordelen die een ‘gewoon’ huis ook heeft, maar dan met een praktische inrichting. Naast dat de aanschaf van een tiny house financieel meer vrijheid biedt, maakt de compacte manier van leven de woning ook milieuvriendelijker. Een tiny house wordt namelijk volledig energieneutraal ingericht, waardoor u een steentje bijdraagt aan een schoner milieu. Een tiny house is ook nog eens onderhoudsvriendelijk, CO2- en energiebesparend, daarbij heeft de woning een lange levensduur met een hoog rendement. Als laatste hebben de tiny houses van DomusCura ook nog eens een aangename infrarood verwarming. Hierdoor worden ziektes en schimmels buiten de woning gehouden en kunnen ze niet verspreid worden.

Tiny house

Wetgeving rondom tiny houses in Nederland

De wetgeving rondom tiny houses komt voor het grootste deel overeen met de wetgeving van ‘standaard’ woningen. Voor de start van de bouw moet een bestemmingsplan opgesteld worden. Uiteraard is ook het ook noodzakelijk om in het bezit te zijn van een kavel met als bestemming ‘wonen’. Waarom als bestemming ‘wonen’? Een tiny house wordt namelijk gezien als een permanente woning. Daarom gelden hiervoor dezelfde regels als bij een normale woning. Als laatste moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd, dit kunt u het beste doen bij het omgevingsloket. Hierna kan de bouw beginnen!

Meer informatie over tiny houses

Heeft u interesse in een tiny house of wilt u graag meer informatie ontvangen? Bij DomusCura denken we graag met u mee! Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct onze brochure aan.