Search
Generic filters

Tiny house Katwijk

U bent hier: 

Wat biedt een tiny house in Katwijk

Een tiny house is over het algemeen een compacter en kleiner huis dan een normale woning. Het voordeel van een tiny house is dat het voor bewoners meer financiële vrijheid biedt. Een ander pluspunt van een tiny house is dat de ecologische voetafdruk kleiner is, omdat de woningen energieneutraal zijn. Oorspronkelijk komt de trend van tiny houses uit Amerika. Na een natuurramp besloten veel mensen om kleiner en eenvoudiger te gaan wonen. De standaardgrootte van een tiny house is 38m2, maar kan worden uitgebereid tot maximaal 50m2. Dit maakt dat de woning geschikt is voor maximaal 4 personen.

De filosofie erachter is om tevreden te zijn met wat je hebt en minder waarde te hechten aan materialisme. De lage aanschafkosten en het duurzame leven maken het wonen in een tiny house betaalbaar en erg aantrekkelijk. DomusCura bouwt tiny houses door heel Nederland en is ook actief in Katwijk. Op dit moment is Katwijk een voorloper als het gaat om tiny houses. Er zijn al permanente locaties waar tiny houses te vinden zijn.

Voor wie bouwen wij tiny houses?

Heeft u behoefte aan een partij die tiny houses kan ontwikkelen en bouwen? Dan bent u bij DomusCura aan het juiste adres. Door de jarenlange ervaring van DomusCura op het gebied van mantelzorg- en chaletwoningbouw, kunnen wij op korte termijn tiny houses leveren. In het assortiment hebben wij een aantal standaardmodellen, echter heeft u bij ons ook de mogelijkheid tot maatwerk. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Ecologisch wonen in een tiny house in Katwijk

Tiny houses bij DomusCura zijn standaard ingericht met de nieuwste technologieën die ervoor zorgen dat de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk wordt beperkt. Dit maakt het vanuit milieu-oogpunt aantrekkelijk om in te leven. Bij tiny houses van DomusCura kunt u genieten van de volgende voordelen:

  • CO2- en energiebesparend
  • Lange levensduur met hoog rendement
  • Aangename verwarming door infrarood; dit zorgt er ook voor dat er geen ziektes of schimmels verspreid kunnen worden in de woning
  • Uniek wandsysteem met ononderbroken isolatieschil van 100 cm EPS
  • Ruimtebesparend
  • Betaalbaar
  • Geen onderhoudskosten

tiny house

Wetgeving rondom tiny houses in Nederland

De wetgeving van tiny houses is vrijwel hetzelfde als die van een ‘standaard’ woning. Voordat er gebouwd kan worden moet er een bestemmingsplan aanwezig zijn. Ook is er bij de bouw van tiny houses een kavel met bestemming ‘wonen’ noodzakelijk. Een tiny house wordt namelijk net als een huis gezien als een pand met permanente bewoning. Ook moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dit kunt u doen bij het omgevingsloket. Heeft u hulp nodig bij dit proces? Dat kan! Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Kosten bouw tiny houses

De kosten van een tiny house zijn afhankelijk van uw wensen en behoeften. Domus Cura kan al vanaf €25.000,- een tiny house opleveren. Voor een compleet voorstel kunt u het beste contact met ons opnemen.

Meer informatie over tiny houses

Heeft u interesse in een tiny house of wilt u graag meer informatie ontvangen? Bij DomusCura denken we graag met u mee! Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct onze brochure aan.

Vraag informatie aan

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer